"Elif gibi dimdik yaşadı"... Siyasiler yazar Akif Emre'yi bu sözlerle andı

Bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Yeni Şafak Gazetesi yazarı Akif Emre siyaset dünyasında da üzüntüye neden oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emre ailesine taziyelerini iletirken, birçok siyasetçi de duygu ve düşüncelerini sosyal medya aracılığı ile dile getirdi...

Bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Yeni Şafak Gazetesi yazarı Akif Emre siyaset dünyasında da üzüntüye neden oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emre ailesine taziyelerini iletirken, birçok siyasetçi de duygu ve düşüncelerini sosyal medya aracılığı ile dile getirdi...

Akif Emre'nin vefatı üzerine birçok siyasi açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Akif Emre'yi "Elif gibi dimdik yaşadı" ifadeleriyle anlatırken, AB Bakanı Çelik ise, "Güzel bir kalem gibi yaşadı" dedi.

Bir dönem Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini de yürüten Akif Emre'nin 57 yaşında kalp krizi sonucu vefat etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla arayarak ailesine başsağlığı dileklerini ve taziyelerini iletti..

"GÜZEL BİR KALEM GİBİYDİ"

Akif Emre'nin vefatının ardından sosyal medyada birçok isim taziyelerini iletti. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de Emre'nin vefatı üzerine bir mesaj yayınladı. Çelik mesajında, "Akif Emre bir fikir işçisi gibi ele aldığı konularda derinlik ve ince bir duyarlılık oluşturmaya çalıştı. Güzel bir kalem gibi yaşadı" ifadelerini kullandı.

oImer_cIelik_tweet

"ELİF GİBİ DİMDİK YAŞADI"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Akif Emre'nin vefatının ardından açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Hayatı boyunca emrolunduğu gibi dosdoğru yaşadı. Davasının, fikrinin çilesini yılmadan çekti. Elif gibi dimdik durdu. Yeni Şafak yazarı Akif Emre kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah cennette buluştursun." ifadelerini kullandı.

numan_kurtulmusI_tweet

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sevgili Akif Emre ağabey Hakk'a yürüdü. Allah gani gani rahmet eylesin. Başımız sağolsun" diye konuştu.

ibrahim_kalAn_tweet

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da sosyal medyadan açıklama yaptı. Işık, "Yeni Şafak ailesinin değerli yazarı Akif Emre'ye Allah'ta rahmet, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

fikri_AsIAk_tweet

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, resmi Twitter hesabı üzerinden Emre için taziye mesajı yayımladı. Bakan Tüfenkci, "Yeni Şafak yazarı Akif Emre'ye Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Yeni Şafak gazetesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

buIlent_tuIfenkci_tweet


Kısaca Akif Emre...
Akif Emre, yayıncılık, gazetecilik, televizyonculuk ve seyahat yaptı. Yeni Devir’de gazeteciliğe başladı, Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Hâlen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyordu.
Emre, İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliğini yaptı. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Elveda Endülüs: Moriskolar (5 bölüm), Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.
Akif Emre'nin kitapları:
Göstergeler, İz Yayınları
İzler, (Arnavutça da yayınlandı) Birinci baskı: Yöneliş Yayınları; İkinci baskı: Büyüyen Ay Yayınları
Küreselliğin Fay Hattı, Yöneliş Yayınları
Çizgisiz Defter; Büyüyen Ay Yayınları
"Elif gibi dimdik yaşadı"... Siyasiler yazar Akif Emre'yi bu sözlerle andı ile ilgili etiketler Ömer Çelik Numan Kurtulmuş İbrahim Kalın akif emre Fikri Işık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.