"Aşık olan kadın idam edilir, erkeğe yeni görev verilir"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, 'PKK Terörü ve Kadın' başlıklı kapsamlı raporunu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yayınladı. 'Hayatları çalınan çocuklarının yollarını bekleyen Diyarbakır annelerine' ithaf edilen raporda, eli kanlı örgütün gerçek yüzü bir kez daha kadınlar üzerinden ortaya konuldu. Ses getirecek raporda dikkat çekici tespitler, itiraflar, görüşler ve çözüm önerileri gündeme getirildi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'ın kaleme aldığı 'PKK Terörü ve Kadın' isimli raporda, terör örgütünün kurulduğu günden beri asıl amacını, kendi gündemine aldığı bazı çağdaş temalarla gizleme yoluna gitti vurgulandı.

ÖRGÜTE KATILAN KADINLARIN HAYATI ZİNDANA ÇEVRİLDİ

Terör örgütünün sözde 'özgürleştirme' adına toplumun temel taşı olan aileyi yok ettiğinin belirtildiği raporda "Çocuk yaşta kızları kaçırmak suretiyle hem annelerin hem de örgüte katılan kadınların hayatını zindana çevirmiştir. Örgütte militan olarak bulunan birçok kadın, ilk fırsatta örgütten ayrılarak orada yaşadıkları hayatı kâbus olarak nitelendirmiş ve en kötü aile hayatının bile PKK’nın kendilerine uygun gördüğü hayattan daha iyi olduğunu açık bir şekilde dile getirmiştir." ifadesi yer aldı.

"Aşık olan kadın idam edilir, erkeğe yeni görev verilir"

İSTİSMAR, TACİZ VE AŞAĞILAMA...

Örgüt içindeki kadınların, örgüt yöneticileri tarafından istismar edildiği, aşağılandığı, tacize uğradığı ve bundan daha kötü durumlarla karşılaştıklarının dile getirildiğinin hatırlatıldığı raporda şu sözlere yer verildi:

"PKK terör örgütünün dağa kaçırmak için hedef aldığı kişilerin ailevi yapısına baktığımızda bunların; boşanma, ilgisizlik, aşırı baskı ve yoksulluk yaşayan, etrafında ihtiyaç duyduğu desteği bulamayan ailelerin çocukları olduğu ve örgütün bu ailelerin çocuklarını kandırıp istismar ettiği görülmektedir. Özellikle fakir aile kızları; iş, maaş ve özgürlük vaadiyle kandırılarak kaçırılmıştır. Çocuk yaştaki kız ve erkekler, okullarını ve ailelerini bırakarak terör örgütüne katılmışlar ve örgüt tarafından istismar edilmişlerdir."

"Aşık olan kadın idam edilir, erkeğe yeni görev verilir" - Resim : 2

'HDP ÖRGÜTE ÜYE TOPLAMA MERKEZİ OLARAK İŞLEV GÖRDÜ'

HDP ve HDP ile iş birliği içindeki dernek ve kuruluşların adeta örgüte üye toplama ve hazırlama merkezi olarak işlev gördüğünün ifade edildiği raporda "Kendileriyle görüştüğümüz Diyarbakır Anneleri ve PKK’dan ayrılan kızlarımız bunu açık bir şekilde ortaya koymuştur." denildi.

Kadınların PKK'ya zannedildiği gibi 'ideolojisini benimsedikleri için' katılmadığının kaydedildiği raporda "Büyük çoğunluk itibarıyla örgütün onları aldatmasına yarayacak şartlar altında yaşamaları ve eleman toplayıcıların ulaşabilecekleri alanda ve özellikte bulunmaları sebebiyle katılmaktadır. Bunların önemli bir kısmı zaten katılımdan kısa bir süre sonra yaptığı yanlışı anlayarak pişmanlık duymaktadır. Bu sebeple örgütün kontrol ettiği ortamların ortadan kaldırılması oldukça önemlidir." sözlerine yer verildi.

"Aşık olan kadın idam edilir, erkeğe yeni görev verilir" - Resim : 3

Bu raporun örgütün gerçek yüzünü ortaya koyma niyetinin bir ürünü olarak hazırlandığı belirtilirken, daha önce yapılan çalışmalardan, raporlardan, mahkeme iddianamelerinden, terör örgütü yayınlarından ve medya haberlerinden yararlanıldığının altı çizildi.

Çalışmayı özgün kılan hususun, 'terör örgütü PKK’nın kadın konusundaki iki yüzlü tutumunu kendi söylemlerine bağlı olarak ortaya koymak' olduğu vurgulanırken, "Diyarbakır Anneleri ve örgütten ayrılan eski militanlarla yapmış olduğumuz görüşmeler ve bunlardan çıkardığımız sonuçlar olduğunu söyleyebiliriz. Bu çalışmanın daha kapsamlı biçimi önümüzdeki günlerde kitap olarak da yayınlanacaktır." ifadesine yer verildi.

"Aşık olan kadın idam edilir, erkeğe yeni görev verilir" - Resim : 4

Terör örgütün elinden kurtulan kadınların açıklamalarının yer aldığı raporda  P.A'nın intihar eylemlerine ilişkin şu itirafına yer verildi:

“Türk askerlerine esir düşeceğimizi anladığımız anda kendimizi nasıl imha etmemiz gerektiği anlatılıyordu. İnsanın kendi canına kıymasının günah olduğunu söylediğimizde de ‘Onların size yaptığı daha günah. Günahı karıştırmayın, Allah da sadece bir enerjidir. Madem Allah var, bu kadar insan neden katlediliyor, biz de savaşmak zorunda kalmazdık.’ diyorlardı.”

KADINA İDAM ERKEĞE YENİ GÖREV

Örgütten ayrılan P. ise herhangi bir vukuatta kadın tarafının potansiyel suçlu olarak görüldüğü şu sözlerle aktardı:

"Diyelim ben birisini sevdim, âşık oldum; bu bilindi, gidip yönetime söylediler. Mahkememiz yapılır, ifadelerimiz alınır ve tutuklanırız. Benim hakkımda idam kararı verilir, erkek ise bırakılır, yeni bir görev verilir. Hep kadın hatalı görülür, suçlanır, idam edilir."

RAPORUN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, TBMM’de Basın mensuplarıyla bir araya geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle konuşan Öçal, terör örgütü PKK için: “Çocuk yaşta kızları kandırarak kaçırmak suretiyle hem annelerin hem de örgüte katılan kadınların hayatını zindana çevirmiştir.” dedi.

Örgüte militan olarak katılan kadınların, ilk fırsatta örgütten ayrılarak orada yaşadıkları hayatı kâbus olarak nitelediklerini ve en kötü aile hayatının bile PKK’nın kendilerine uygun gördüğü hayattan daha iyi olduğunu açık bir şekilde dile getirdiklerini belirten Öçal, “Bu bağlamda özellikle terör örgütünün kadın söylemiyle, kadın ve aile konusundaki toplumu ifsat eden görüşleriyle ilgili gerçekleri araştırıp gün yüzüne çıkarmaya çalıştık.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, “PKK Terörü ve Kadın” isimli çalışmasında; şimdiye kadar yapılan diğer çalışmalardan, güvenlik ile ilgili çalışmalar yapan birimlerimizin raporlarından, mahkeme iddianamelerinden, terör örgütünün yayınlarından ve medya haberlerinden istifade ettiğini dile getirdi. Çalışmayı özgün kılan hususun; terör örgütü PKK’nın kadın konusundaki iki yüzlü tutumunu kendi söylemlerine bağlı olarak ortaya koymamız, Diyarbakır Anneleri ve örgütten ayrılan eski militanlarla yapmış olduğumuz görüşmeler ve bunlardan çıkardığımız sonuçlar olduğunu söyleyen Öçal, raporun 6 başlık altında toplandığı ve ilerleyen zamanlarda içeriği daha geniş ve daha kapsamlı bir biçimde kitap olarak yayınlanacağını da belirtti.

"Aşık olan kadın idam edilir, erkeğe yeni görev verilir" - Resim : 5

Raporunu sonucunu özetleyen Milletvekili Öçal, PKK terör örgütüne özellikle kadınlarının katılımının son 5 yılda büyük bir düşüş eğiliminde olduğunu, alınan kadın militanların ailevi sorunlarından ve yoksulluk gibi problemlerinden yararlanıldığını, HDP il teşkilatlarının PKK’ya katılım sağlamak için ortam oluşturduğunu söyledi. Ayrıca, kaçırılan kadınların PYD/YPG içinde de militan olarak bulunduğunu belirten Öçal, Diyarbakır Annelerinin çıkışı bölgede kadınların teröre karşı direnişini ve duruşunu ortaya koyması açısından oldukça etkilidir dedi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, rapordan çıkan sonuca çözüm olarak; bölge vatandaşlarına sahip çıkılmasının, bölgede eğitim konusunun yeniden ele alınmasının, gençlerin spora, bilimsel, kültürel faaliyetlere yönlendirilmesinin, kız çocuklarına yönelik rehberlik yapılmasının, üniversitelerin sorunlarının çözülmesinin ve göç olgusunun mutlaka ayrıntılı şekilde ele alınmasının gerekliliğini vurguladı.

 

"Aşık olan kadın idam edilir, erkeğe yeni görev verilir" ile ilgili etiketler PKK AK Parti kadın terörist rapor Habibe Öçal
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.