Eli kanlı hainlere Kılıçdaroğlu şemsiyesi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında Gara'da şehit edilen 13 vatandaşımıza değinen Kılıçdaroğlu, 'terör örgütü PKK' diyemeden hain saldırının faturasını yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kesti. Kılıçdaroğlu, "Bu operasyon başarısız oldu dedin. Başarısız olduysa bunun bir sorumlusu olması lazım. Kim sorumlu? Erdoğan sorumlu." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Devleti yöneteceğim, kararları alacağım, yanlış bir şey olduğunda sorumlu Devlet olacak! Devleti yönetmek sorumluluk almaktır.

Ekonomide, dış politikada ciddi sorunlarımız var, geldiğimiz noktaya bakın. Hangi ülke ile dostluğumuz var. Şu sorunun yanıtını öğrenmek isterim. 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi, 40 milyar dolar para harcadınız. Esnafa harcansa, çiftçiye harcansa ne olurdu? Sorumluluk üstlenen her vatandaşımın sorması lazım. Esip gürmenin bir anlamı yok. Doğrulara tahammül edemiyorlar. Dillerinden hakareti ayırmıyorlar. Devlet böyle yönetilmez. Devlet hoşgörü ile yönetilir. İntikam duygusuyla yönetilmez. Devletin dini adalettir.

GARA'DAKİ KATLİAM

Terörü, Türkiye topraklarında yaşayan hiç kimse savunamaz. Bu sadece bizim ülkemize özgü bir şey de değil. İnsanlığın ortak tavır takınması lazım. Teröre karşı ortak bir davranış sergilenmesi lazım. Terör kimden gelirse gelsin, bir insanlık suçudur. Teröre karşı durmak da bizim temel görevimizdir. Teröre karşı mücadele ettiler de karşı çıkan oldu mu? Teröre karşı mücadele ciddi bir olaydır. Yurt dışı destekçileri varmış, olabilir, var zaten. Yurt dışı destekçileri var, finans kaynakları oralardan sağlanıyorsa Türkiye'ye düşen temel görev vardır. Terörün finans kaynaklarını kesmektir. Bu yapıldı mı? Bu konuda çaba harcandı mı? Terörle mücadele etmek, sadece teröristi öldürmek değildir. Bu çözmüyor olayı. 40 yıldır yapıyoruz bunu zaten. Uluslararası arenada mücadele etmek zorundasınız.

Gara'da bir operasyon yapıldı, beni de bilgilendirdiler. Daha sonra geçen haftaki grup toplantısında 5 soru sordum. Bu insanlarımız ölmeyebilirdi. Hala hayatta olabilirdi. Sorularımı sordum, 5.5-6 yıldır neden ilgilenmediniz? Terör örgütünün elebaşından İstanbul seçimlerinde bize oy verin diye mektup aldınız. Kendi seçimin için mektup alıyorsun, 13 kişinin hayatını kurtarmak için mektup almıyorsun. Neden? Bu soruyu sormak zorundayım. İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemli? Dostum dostum diye geziniyorsun, Trump dostum diye. Papazı bir telefonda verdin. Bizim 13 vatandaşımız var, onlar da bize teslim etsinler diyebilirdin. Niçin aklına gelmedi? İnsan hakları örgütleri var, onlara çağrı yapabilirdin. Gidin getirin diyebilirdin. Niye yapmadın? Bu operasyon başarısız oldu dedin. Başarısız olduysa bunun bir sorumlusu olması lazım. Kim sorumlu? Erdoğan sorumlu. Ben asker sorumlu desem asker siyasetin emrinde. Gitmiş yapmış operasyonu. İki yüzbaşı ve bir askerimiz ayrıca şehit oldu. Kamuda hiçbir görevli böyle bir operasyonu kabul etmez. Biz bunu söyledik, bir sürü hakaret. Bu sorulara hala cevap almış değilim. Bana hakaret edeceğine, millet bu soruların cevabını bekliyor beyefendi. Çık, cevap ver. Daha acı olanı ise, bu operasyonun sorumlusu elbette, tüm sorumluları ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir diyorsun. Anayasa'da hüküm var, TBMM adına TSK'nın başkomutanlığını Erdoğan temsil ediyor. Talimatı ben vermedim. Niye başarısız oldun açıkla. TSK'nın kullanılmasına Erdoğan karar verir, ben karar veremem.

DÖVİZ REZERVİ TARTIŞMASI

Ben bunları söyleyince ağza alınmayacak bütün hakaretleri yapıyor. Devletin yönetilmediği sadece buradan değil, ekonomide de devlet yönetilmiyor. Damadı getirdi bakan yaptı. Türkiye Varlık Fonu'nun da başkan yardımcısı, Merkez Bankası'nı da teslim etti. Kayınpeder damat götürüyorlar. 128 milyar dolar buharlaştı. 128 milyar doları kime sattı? Cevap yok. Kendisine milliyetçi diyen parti de önergeyi AK Parti ile beraber reddetti, araştırılmasın diye. 128 milyar nereye gitti? Damadı görevden aldı, alınışı açıklayacak televizyon, gazete bulamadı. Aradan 48 saat geçti. Birkaçı hariç TV'ler, gazeteler yazamadı. 128 milyar dolar sorulunca damadı savunuyor Erdoğan. Damadın başarılarından çıldırıyorlar diyor. 128 milyar doları peşkeş çekeceksiniz, başarı. Peki, başarıysa niye görevden aldın, alma görevden. Merkez Bankası Başkanı'nı niye görevden aldın, onu da almasaydın. Sorumluluğu damadın üstüne attı. Hesabını sorunca kıyamet koptu. 128 milyar doları ne yaptın sayın Erdoğan, bir daha soruyorum. Kime verdin?

Eli kanlı hainlere Kılıçdaroğlu şemsiyesi ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehit grup toplantısı Gara
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.