Elgin Baylor kimdir? Neden vefat etti?

NBA tarihinin en iyi oyuncuları arasına girmeyi başarmış efsanevi basketbolculardan biri olan Elgin Baylor geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Sevdiklerini üzen Elgin Baylor kimdir, neden vefat etti araştırmaya başladı.

Geçtiğimiz gün hayata gözlerinii yuman Elgin Baylor kimdir, neden vefat etti merak ediliyor. Basketbol tarihinde başarıları ile bilinen 86 yaşındaki Elgin Baylor NBA tarihinin en iyi 50 oyuncusu arasında yer almaktadır. Peki, Elgin Baylor kimdir? Neden vefat etti?

Elgin Baylor kimdir? Neden vefat etti?

Tam adı Elgin Gay Baylor olan başarılı basketbolcu 16 Eylül 1934 yılında Washington’da doğmuştur. 13 sezon boyunca NBA takımı Minneapolis Lakers/Los Angeles Lakers'ta forma giyen ve forvet pozisyonunda görev yapan Amerikalı eski basketbol oyuncusu olan Elgin Gay, 22 yıl boyunca görev yaptığı Los Angeles Lakers takımından son olarak Genel Menajer olarak ayrıldı.

Elgin Baylor kimdir? Neden vefat etti?

Yüksek şut yüzdesi, rebound ve pas yeteneği ile üne kavuşmuştur. "Jump shot" olarak anılan şut stilinin öncü oyuncusu olarak kabul edilmiştir. Elgin Baylor Basketboldaki ve NBA ligindeki tüm zamanların en başarılı oyunculardan bir olarak kabul edilmiştir.

1975-1979 yılları arasında New Orleans Jazz takımında koçluk yaptığı bilinmektedir. NBA tarihinin en iyi oyuncuları arasına girmeyi başaran Elgin Baylor 22 Mart 2021 Pazartesi günü hayatını kaybetmiştir. 86 yaşındaki Elgin Baylor’un henüz neden öldüğü bilinmemektedir.

Elgin Baylor kimdir? Neden vefat etti?

Başarıları

-11× NBA All-Star (1959-1965, 1967-1970)

-NBA All-Star Maçı MVP Ödülü (1959)

-10× NBA Yılın En İyi Beşi (1959-1965, 1967-1969)

-NBA Yılın Çaylağı (1959)

-NBA Tarihinin En İyi 50 Oyuncusu

-22 forma numarası Los Angeles Lakers tarafından emekli edildi

-NBA Yılın Yöneticisi (2006)

Elgin Baylor kimdir? Neden vefat etti? ile ilgili etiketler elgin baylor kimdir kaç yaşında neden vefat etti
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.