Elektrikte güvence birim bedelleri arttı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2021 yılında abonelerden gruplarına uygulanacak güvence birim bedellerini yeniden belirledi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan EPDK kararı kapsamında, 2021 yılında abone gruplarına göre elektrik piyasasında güvence bedelleri yeniden belirlendi.

Sanayi ve ticarethane için 93.7 kWh/TL’den 106.9 kWh/TL’ye, mesken için 33 kWh/TL’den 37.6 kWh/TL’ye, şehit aileleri ve muharip gaziler için 16.5 kWh/TL’den 18.8 kWh/TL’ye, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğerleri için 44.5 kWh/TL’den 50.7 kWh/TL’ye yükseltildi.

ELEKTRİK GÜVENCE BEDELİ NEDİR ?

Elektrik şirketi, tüketicinin borcunu ödememe riskine karşı, abonelik sırasında güvence bedelini teminat olarak alır. Sözleşme iptal edildiğinde veya müşteri serbest tüketiciyse ve bu hakkını kullanarak farklı bir tedarikçi firmaya geçmişse, bu bedeli iade edilir.

Yıllık 1400 kWh elektrik tüketiminiz varsa ve serbest tüketici iseniz, farklı tedarikçi firmaya geçerken, güvence bedelinizi geri alabilirsiniz.

Elektrikte güvence birim bedelleri arttı ile ilgili etiketler Elektrik EPDK güvence bedeli 2021
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.