Elektrikli otomobillere 250 bin liralık vergi indirimi geldi

Türkiye’nin yerli otomobili Togg, yakında piyasaya çıkmaya hazırlanırken elektrikli otomobillerin vergilerinde yeni düzenlemeler yapıldı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Elektrikli otomobillerin ÖTV'sinde 8 ay sonra yapılan güncellemeyle motor gücü 160 kW'ı geçmeyen elektrikli otomobillerde matrah sınırı 700 bin TL'den 1 milyon 250 bin TL'ye yükseltilirken, motor gücü 160 kW'ı geçen elektrikli otomobillerde ise matrah sınırı 750 bin TL'den 1 milyon 350 bin TL'ye çıkarıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Elektrikli otomobillere 250 bin liralık vergi indirimi geldi

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, elektrikli otomobillere uygulanan ÖTV matrahlarında güncellemeye gidildi. ÖTV oranlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Buna göre, motor gücü 160 kW'ı geçmeyen elektrikli otomobillerde matrah sınırı 700 bin TL'den 1 milyon 250 bin TL'ye yükseltildi. 

Motor gücü 160 kW'ı geçen elektrikli otomobillerde ise matrah sınırı 750 bin TL'den 1 milyon 350 bin TL'ye çıkarıldı.

Türkiye'de satılan elektrikli otomobillerin önemli bir bölümünün ÖTV dilimleri değişirken, bu durum fiyatlarda da indirim yarattı. Bu düzenleme elektrikli otomobillerin satışını artırarak hem Togg’u destekleyecek hem de petrol tüketimini azaltacak.

ÇİN MALI OTOMOBİLLERE EK VERGİ GETİRİLDİ

Öte yandan, Resmi Gazete'de elektrikli otomobilleri ilgilendiren bir başka karar daha yer aldı. Buna göre, Çin'den ithal edilen elektrik otomobiller için yüzde 40 ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Çinli otomobil markaları doğrudan etkileyecek bu karar, piyasada birçok otomobilin ÖTV oranı bir alt dilime düşerken, Çinden ithal edilen elektrikli otomobillerin fiyatlarını artıracak.

Elektrikli otomobillere 250 bin liralık vergi indirimi geldi ile ilgili etiketler ekonomi Otomobil Elektrikli otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.