Elektrikli araçlar için vergi düzenlemesi: Yüzde 10 ilave gümrük vergisi kondu

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile ithalat için ilave gümrük vergisi düzenlemesi yapıldı. Söz konusu karar ile elektrikli araçların ithalatından yüzde 10 ilave vergi alınacak. Alınan karala elektrikli otomobil ithalatında ilave gümrük vergisi yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkmış oldu.

İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına yönelik düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle birlikte, elektrikli otomobil ithalatına ilave gümrük vergisi getirildi.

Cumhurbaşkanı kararına göre, ithalatında ilave gümrük vergisi alınacak ürünleri gösteren listeye "elektrikli otomobiller" de eklendi.

Karara göre, yeni elektrikli araçların ithalatında yüzde 10 oranında ilave gümrük vergisi alınacak.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER İÇİN ÖTV DÜZENLEMESİ

Haziran ayında elektrikli otomobillerin ÖTV oranlarında da bir düzenleme yapılmıştı. Düzenleme öncesinde motor gücü 85 kW’yi aşmayan elektrikli araçlardan yüzde 10, 85 kW ila 120 kW arası olanlardan yüzde 25, 120 kW ve üstü olanlardan ise yüzde 60 oranında bir ÖTV alınıyordu.

Düzenleme sonrasında motor gücü 160 kW’ı geçmeyen ve matrahı 700 bin TL’yi aşmayan elektrikli otomobiller için yeni vergi oranı yüzde 10, diğerleri için yüzde 40 olarak belirlendi. Ayrıca, motor gücü 160 kW’ı geçen araçların, matrahı 750 bin TL’yi aşmıyor ise yüzde 50, diğerleri için ise yüzde 60’lık bir ÖTV alınmasına karar verildi.

Elektrikli araçlar için vergi düzenlemesi: Yüzde 10 ilave gümrük vergisi kondu ile ilgili etiketler İthalat elektrikli araç düzenleme gümrük vergisi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.