Elektrik kesintilerine karşı yeni önlem: Resmi Gazete'de yayınlandı

Elektrik kesintilerine karşı alınan yeni önlemi içeren yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni yönetmelik ile elektrik dağıtım şirketlerine yıllık bakım planı hazırlama zorunluluğu getirildi. Son olarak Isparta'da yoğun kar yağışı sonrası uzun süreli elektrik kesintisi yaşanmıştı.

Elektrik kesintilerine karşı yeni bir önlem alınıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle, elektrik dağıtım şirketlerine yıllık bakım planı hazırlama zorunluluğu getirildi.

Yönetmeliğe göre; elektrik dağıtım şirketleri yıllık bakım planı hazırlamakla yükümlü olacak.

Düzenli bakıma rağmen şebeke, kısmen ya da tamamen devre dışı kalırsa bu durumda uygulanacak acil durum yönetim planı da dağıtım şirketleri tarafından hazırlanacak.

Şirketler acil durumlarda kullanılmak üzere mobil jeneratörler bulunduracak.

Son olarak Isparta'da yoğun kar yağışı sonrası uzun süreli elektrik kesintisi yaşanmıştı.

Elektrik kesintilerine karşı yeni önlem: Resmi Gazete'de yayınlandı ile ilgili etiketler Elektrik Resmi Gazete elektrik dağıtım şirketi bakım yönetmelik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.