Elektrik hakkındaki komplo teorileri gerçek mi oluyor?

Pakistan'da başta başkent İslamabad olmak üzere birçok büyük kente saatlerdir elektrik verilemiyor. Bu gelişme dünya kamuoyunun dikkatini çekerken benzer bir haber de Vatikan'dan geldi. Orada da elektrik kesintisinin büyük boyutta olduğu anlaşılınca 2021 yılında yaşanacağı iddia edilen 'teoriler' yeniden gündeme geldi. The Economist dergisinin kesintilere işaret eden kapağı ve astrolog Dinçer Güner'in 'Satürn' iddiaları tam da bu konu hakkında! İşte o çarpıcı detaylar...

Pakistan'ın birçok şehrinde henüz belirlenemeyen nedenle yaşanan elektrik kesintisi yaşandı.

Aralarında başkent İslamabad'ın da olduğu Karaçi, Lahor, Multan ve Ravalpindi gibi çok sayıda şehir, güç kesintisi nedeniyle karanlığa gömüldü.

Karaçi'deki Uluslararası Cinnah Havalimanı da elektrik verilemeyen yerler arasında...

İslamabad Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Şefkat, elektrik kesintisinden kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, Ulusal Elektrik İletim Şirketinin elektrik hatlarındaki bir sorun nedeniyle kesinti olduğunu ifade etti.

Elektrik hakkındaki komplo teorileri gerçek mi oluyor?

Şefkat, elektriklerin gelmesinin zaman alacağını duyurdu.

Ülkede, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açılan "#blackout" (elektrik kesintisi) yazılı hashtag, 20 binden fazla paylaşımla TrendTopic (TT) oldu.

İddiaların merkezinde ise İsrail var. İsrail'in hedefe konulmasının sebebi ise Başbakan İmran Han'ın İsrail'e ilişkin söylediği sözlerin hemen arkasından ulusal çapta yaşanan kesintinin meydana gelmesi. İmran Han kesintiden bir süre önce “İsrail’i tanımamak, ahlaki bir tutarlılıktır” ifadelerini kullanmıştı.

Elektrik hakkındaki komplo teorileri gerçek mi oluyor? - Resim : 2

Başbakan İmran Han'ın Danışmanı Dr. Şahbaz Gill ise yaptığı açıklamada, Enerji Bakanı Ömer Eyüp ile elektrik kesintisi hakkında görüştüğünü söyledi.

Gill, Bakan Eyüp'ün tüm ekibinin kesintinin giderilmesi için çalıştığını anlattı.

Bu arada Enerji Bakanı Eyüp de sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, güç dağıtım sistemindeki akımın 50'den 0'a düştüğünü, bunun da elektrik kesintisine neden olduğunu belirtti.

Eyüp, akımdaki düşüş nedenini belirlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Elektrik hakkındaki komplo teorileri gerçek mi oluyor? - Resim : 3

Pakistanlılara sabırlı olmaları çağrısında bulunan Eyüp, ekiplerin kesintiyi gidermek için görev yerlerine gittiğini kaydetti.

Eyüp, Enerji Bakanı olarak bizzat kesintinin giderilmesine yönelik çalışmaları izlediğini ve konuyla ilgili bilgilendirmelerin yapılacağını aktardı.

Daha sonra yaptığı bir paylaşımda ise Bakan Eyüp, Tarbela elektrik santralinin 3 ünitesi ve Warsak elektrik santralinin bazı ünitelerinin devreye alındığını bildirdi.

BİR KESİNTİ DE VATİKAN'DA

Öte yandan Pakistan'daki kesintilerin ardında yatanlar tüm dünya tarafından merak edilirken, benzer bir haber de Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan Vatikan'dan geldi. 

Bu gelişme üzerine sosyal medyada çeşitli tartışmaların fitili ateşlenmiş oldu. 

Dünyanın en popüler dergilerinden İngiltere merkezli The Economist'in kapağında elektrik kesintileri yaşanacağına dair detaylara yer vermesi, bu olaylarla bağlantılı olabileceği konusunda iddiaları gündeme getirdi. 

Elektrik hakkındaki komplo teorileri gerçek mi oluyor? - Resim : 4

DİNÇER GÜNER'İN ÖNGÖRÜLERİ BİRKAÇ GÜN SONRA GERÇEK OLDU!

2021'e girmeden önce yeni yılda yaşanacaklara dair öngörülerini Habertürk'te yayınlanan Teke Tek isimli programda paylaşan astrolog Dinçer Güner, ''2021 yılında elektrikle alakalı bazı sıkıntılar yaşayabiliriz. Elektrik kaynaklarına ulaşmak, elektriğin devamı gibi... Satürn elektriği kesmeye çalışacak.'' ifadeleriyle kesinti yaşanacağını iddia etmişti.

Söz konusu gelişmelerin ardından gündem olan o açıklamalar şöyle;

Elektrik hakkındaki komplo teorileri gerçek mi oluyor? ile ilgili etiketler Pakistan Elektrik İsrail İslamabad Karaçi Lahor Ravalpindi kesinti dinçer güner the economist

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.