Elektrik faturasını nasıl düşürebilirsiniz?

Kapatma tuşuna bassanız bile bazı elektronik aletlerin çalışmaya devam ettiğini biliyor muydunuz? İşte sadece fişten çekerek elektrik faturanıza katkıda bulunduracak elektronik aletler...

Çoğu insan dekoder yerine sadece televizyonu kapatır. Fakat maalesef kapalı konumda duran dekoderler de elektrik çeken araçlar arasında. Dolayısıyla fişten çekmeden evden çıkmasanız iyi edersiniz.

elektrik-faturasini-dusurme-yollari-2-710945_1406_1_b

Televizyonu kapatmak için sadece kumanda kullanmanız pek bir işe yaramıyor. Fişten çıkarmadığınız sürece televizyonunuz çalışmaya devam edecektir. Elektrik faturasına etkisini ay sonunda görebilirsiniz.

elektrik-faturasini-dusurme-yollari-2-710945_4609_6_b

Bilgisayarı kapat komutu, bilgisayarınızı kapatmaya yetmiyor. Bilgisayarınız fişte takılı kaldığı sürece elektrik çekmeye devam edecektir. Bu yüzden hem bilgisayarın kendi ömrü hem de elektrik faturanız için fişten çektiğinize emin olun.

elektrik-faturasini-dusurme-yollari-2-710945_9536_2_b

Hiç fark edilmese de üzerinde zamanlayıcı bulunan elektronik aletler de fişte takılı kaldığı sürede elektrik çeken araçlar arasında. Dolayısıyla kullanmadığınız zamanlarda fırınınızı fişte tutmazsanız tasarruf sağlayabilirsiniz.

elektrik-faturasini-dusurme-yollari-2-710945_4097_3_b

Prizde bırakılmış bir şarj aleti, ucuna bağlı bir elektronik alet olmasa bile elektrik çeker. Fakat voltajı o kadar düşüktür ki fark etmemeniz çok normal.

Elektrik faturasını nasıl düşürebilirsiniz? ile ilgili etiketler elektrikfaturası voltaj fiş tasarruf
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.