Elektrik Faturasını Düşürme Yolları! Bu Cihazlar Faturayı Şişiriyor!

Elektrik Faturaları da Rusya - Ukrayna savaşından nasibini aldu. Tarifeler de zamlandı. Uzmanlar, evlerde kullanılmayan ancak elektrik harcayan cihazlar konusunda uyardı, bu cihazların faturalara etkisine dikkat çekildi. İşte elektrik faturasını düşürmenin yolları...

Elektrik faturalarının hane halklarının canını yakmaya başladığı şu günlerde İngiliz uzmanlardan faturalarla ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Fatura düşürmenin yollarını arayan vatandaşlara müjde İngiliz uzmanlardan geldi.

Bu Cihazlar Faturayı Şişiriyor!

İngiliz uzman Rob Bohm, evlerde bulunan ancak açık olmayan kullanılmayan cihazların da elektrik faturasına katkı sağladığını açıkladı. Bohm, kullanılmadıklarında bile enerji tüketen ev aletlerini ‘vampir cihazlar’ olarak nitelendirirken, elektrik faturalarının yüzde 23’lük bölümünün bu durumdan etkilendiğini söyledi.

Kapalıyken bile elektrik çekiyorlar

57 yaşındaki uzman, “Her yerde vampirler var. Bunlar, evinizin her yerinde elektrikli aletler, şarj cihazları hatta ışıklar olabilir. Bunlar, siz kapalı olduklarını düşündüğünüzde bile ana şebekeden güç çeken cihazlardır. Bireysel olarak çok pahalıya mal olmazlar, ancak zamanla yıllık elektrik faturanıza yüzlerce lira ekleyebilirler.” dedi.

Şarj Aletleri Akıllı Telefonlar ve Beyaz Eşyalar elektrik yakıyor

Yeni nesil LED ekranlı televizyonlar da izlenmese bile şebekeden kapatılmadığı sürece sürekli olarak güç kullanmaya devam ediyor. Enerji uzmanı Bohm’a göre, bu cihazların en dikkat çekeni ve belki de en çok enerji harcayanı hepimizin evinde bulunan şarj aletleri. Bohm, “Telefon şarj fişleri, telefonunuzu şarj etmeseler bile sürekli olarak enerji çeker. İçlerinde, fişe takılı oldukları her zaman çok az miktarda güç kullanan bir transformatör var.’ dedi.

Elektrik Faturasını Düşürme Yolları! Bu Cihazlar Faturayı Şişiriyor! ile ilgili etiketler Elektrik fatura
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.