Elektrik faturası yardımı nedir? PTT Elektrik Yardımı Nasıl Yapılır? Elektrik fatura desteği nasıl hesaplanır?

Elektrik Faturası Yardımı nedir sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Devletten peş peşe fatura yardım müjdeleri geliyor. Doğalgaz faturalarının iptali müjdesi gelirken bir yandan da elektirik faturası yardımı ihtiyaç sahibi vatandaşlara ilaç gibi gelecek. Sosyal yardımlar arasında en merak edilen ise elektrik fatura desteği olarak karşımıza çıkıyor. Peki elektrik fatura desteği nedir? Bu desteğin şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Elektrik Faturası Yardımı Nedir sorusu ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından sıklıkla arama motorlarında aratılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geliştirilen proje kapsamında elektrik tüketim desteğine başvuru yapabilmek için belirli şartlar getirildi. Peki elektrik fatura desteği nedir? PTT elektrik yardımı nasıl yapılır? Bu desteğin şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...


ELEKTRİK FATURASI YARDIMI NEDİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilen kişilere temel ihtiyaçlarının karşılanması adına hak sahipliği durumları giderilene kadar elektrik tüketim desteği verilir.

Fatura yardımından yararlanmak için kişilerin ilk adımda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sistemine kayıtlı olması gerekir. Ardından ise kişilerin üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan kimlik kartı ve elektrik faturası ile birlikte PTT şubelerine giderek bilgilerini iletmesi gerekir.

ELEKTRİK FATURASI PTT SORGULAMASI NEDİR?

Fatura bilgilerinin verilmesinin ardından PTT tarafından fatura yardımına ilişkin sorgulama yapılmaktadır. Sistemde fatura yardımının yapılmasına dair olumlu bir geri bildirim olması durumunda fatura yardımı yapılır.

Fatura yardımı kapsamında nakdi olarak para verilmez. İlgili fatura tutarından yardım miktarı düşürülür.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Hanedeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin 3'te 1'inden az olmalıdır. 2020 yılı için bu tutar 701 TL olarak belirlenmiştir.

Elektrik faturası yardımı nedir? PTT Elektrik Yardımı Nasıl Yapılır? Elektrik fatura desteği nasıl hesaplanır?

Elektrik faturalarının belirlenen yardım miktarından daha yüksek olması durumunda aradaki fark vatandaşlar tarafından ödenmektedir.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektrik faturası yardımı için kişilerin ilgili bakanlığa bağlı olan Sosyal Hizmetler Müdürlükleri üzerinden başvurularını yapmalarına imkan verilmiştir. Başvurular aynı zamanda kaymakamlıklara bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafında da alınmaktadır. Muhtarlardan alınan muhtaçlık belgesi, yardım başvurusunun olumlu olarak değerlendirilmesinde etkin bir rol oynar.

Başvuru sırasında kişilerin yanında:

Başvuru dilekçesi,
Başvuru yapan kişinin ve diğer aile fertlerinin üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan kimlik kartlarının fotokopisi,
Güncel elektrik faturası olması gerekir.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI NE KADARDIR? NASIL HESAPLANIR?

Elektrik faturası yardımları her ay düzenli olarak yapılmaktadır. Mesken tipi konutlardaki elektrik fiyatının belirlenmesinde Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) sorumludur. Tek ve üç zamanlı olmak üzere iki elektik tarifesi bulunmaktadır. Elektrik tüketimi bu faturalar üzerinden hesaplanır. Elektrik faturası yardımı hanedeki kişi sayısı ve harcanan elektrik miktarına göre belirlenir.

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovasaat- 40 TL
3 kişilik hanelere aylık 100 kilovasaat- 53 TL
4 kişilik hanelere aylık 125 kilovasaat- 67 TL
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovasaat- 80 TL yardım yapılmaktadır.

Kronik hastalığı olup evde tıbbi cihazlarla yaşamak zorunda olanlar kesintisiz güç kaynağı ile 200 TL'lik yardımdan yararlanırlar. Bu yardım türü içinde başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden gerçekleştirilir.

 

Elektrik faturası yardımı nedir? PTT Elektrik Yardımı Nasıl Yapılır? Elektrik fatura desteği nasıl hesaplanır? ile ilgili etiketler Elektrik Sosyal Yardım elektriki fatura yardım fatura desteği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.