Elektrik Faturaları Yeni Tarifeyle Düşüyor! 210 Kilovatsaat İle Aylık Fatura İndirimi Ne Kadar?

Elektrik faturalarına indirim haberini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Son günlerde elektrik fiyatlarında yaşanan artışa çare tarifenin revize edilmesi ile bulundu. Alt sınırı 150 kilovatsaat olan elektrikte yeni güncellemeyle 210 kilovatsaate çıktı. Aylık eletkrik faturaları da bu kararla birlikte düşüyor. Peki faturalarda indirim kaç lira olacak?

Elektrik faturuları yapılan tarife revizesiyle düşüyor. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun 1 Ocak'tan itibaren başlattığı kademeli elektrik tarifesi maddi durumu olmayan birçok vatandaşı da mağdur etmişti. Elektrik birim fiyatları bu tarifeye göre 150 kilovatsaate kadar birim olarak 1,37 TL olarak faturlandırılıyordu.

Yeni kademeli tarifeye göre 150 kilovatsaati geçen her birim yapılan zamla birlikte 2,06 TL olmuştu. Ancak vatandaş kapıya gelen elektrik faturalarının yüksek olmasına tepki göstermişti. Sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında gündeme gelen elektrik fatura düzenlemesini açıkladı. Alınan kararla birlikte aylık fatura indirimi bu aydan itibaren geçerli olacak.

Limak Uludağ Elektrik Dudak Uçuklatan Fatura - Şikayetvar

Elektrik Faturalarında İndirim Ne Kadar?

210 kWh'ye çıkan alt sınır ile birlikte kapınıza gelen elektrik faturalarında indirim şöyle gerçekleşecek: Hane başına aylık ortalama elektrik tüketimi ülkemizde 230 kWh. Tarifeye göre hesaplandığında 30 günlük elektrik tüketiminde fatura 42 lira düşecek.

Daha önceki kademeli tarifeye göre fatura 370,8 TL iken 210 kWh limitine göre hesaplandığında 328,9 TL’ye düşecek. Yani yüzde 11,3 daha düşük fatura demek. Diğer bir yandan 2 çocuklu 4 kişilik bir ailenin 253 kilovatsaate ulaşan faturası ise aylık 418,2 TL'den 376,2 TL'ye inecek.

 

 

Elektrik Faturaları Yeni Tarifeyle Düşüyor! 210 Kilovatsaat İle Aylık Fatura İndirimi Ne Kadar? ile ilgili etiketler Elektrik elektrik fatura fatura indirim
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.