Elektriğinin yüzde 10'unu rüzgardan ürettik

Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde rüzgar enerjisine yapılan yatırımlar meyvelerini verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ocak ayında rüzgardan elektrik üretiminin ilk defa toplam elektrik üretimi içindeki payının yüzde 10'u geçtiğini duyurdu.

Berat Albayrak'ın bakanlığı döneminde enerjide yenilenebilir kaynaklara yönelik projeler peş peşe hayata geçirilmiş. Dev ihaleler gerçekleştirilmişti. 

Bu çabaların meyvelerini Türkiye toplamaya başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, rüzgârdan elektrik üretiminin Türkiye tarihinde ilk defa aylık bazda yüzde 10'u geçtiğini açıkladı.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "2021'de de rüzgârımız rekorlarla esiyor. Rüzgârdan elektrik üretimi tarihte ilk defa aylık bazda yüzde 10´u geçti. Ocakta ürettiğimiz elektriğin yüzde 10,7´sini Anadolu´nun serin rüzgârlarından elde ettik" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ocak ayı itibarıyla rüzgârda kurulu kapasitesi 9 bin 7 MW olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’nin ocakta ürettiği elektriğin yüzde 49,5’i yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşılanmış oldu..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Twitter hesabından paylaşılan verilere göre, kurulu güç de bir önceki aya göre 380 MW artarak 96 bin 271 MW’a yükseldi.

Elektriğinin yüzde 10'unu rüzgardan ürettik

Kurulu güç içinde yerli ve yenilenebilir kaynakların payı da yüzde 63,7 olarak bildirildi.

Elektriğinin yüzde 10'unu rüzgardan ürettik ile ilgili etiketler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Fatih Dönmez Berat Albayrak rüzgar enerjisi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.