Elektriğe zam geldi mi? 1 Ekim zamlı elektrik tarifesi

Resmi Gazete tarafından yayınlanan karar doğrultusunda konut, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 5.75 oranında zam geldiği belirtildi. Yeni tarifelerin Resmi Gazete’de yayınlandığı belirtildi.

Konut, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe1 Ekim 2020 tarihinden geçerli olmak üzere zam yapıldığı ifade edildi. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tarifeler 3 ay süresince uygulamada olacak.

Resmi Gazete’deki kararda;

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 30/09/2020 tarihli toplantısında; 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun 17'nci maddesi kapsamında, 1/10/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından uygulanacak aktif elektrik enerji toptan satış tarifesi hakkında;

Dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışlarda 15,4894 kr/kWh uygulanmasına,

Dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamında yapılan satışlarda 29,0000 kr/kWh uygulanmasına

karar verilmiştir." ibaresi yer aldı.

Elektriğe zam geldi mi? 1 Ekim zamlı elektrik tarifesi ile ilgili etiketler Elektrik zam Resmi Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.