Ele verir talkını kendi yutar salkımı...

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın 2018 yılında örgütlenmesinin ardından sendikaya üye olan üç gazeteci Sözcü Gazetesi'ndeki işinden çıkarıldı. Yargı yoluna giden gazeteciler, işçi hakları üzerinden gazete satıp, çalışanlarına zulmeden Sözcü'ye karşı haklı bulundu. Bakırköy 26. İş Mahkemesi; Merih Bayraktar, Mecit Demir ve Necdet Erence’nin TGS’ye üye oldukları için işten atıldıklarına karar verdi.

2018 yılında Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın örgütlenmesiyle beraber sendikaya üye olan 3 gazetecinin Sözcü Gazetesi tarafından işlerine son verildi. Merih Bayraktar, Mecit Demir ve Necdet Erence isimli gazeteciler, söz konusu olay sonrasında yargı yoluna giderek haklarını aradı.

Mahkeme, her fırsatta işçi hakları üzerinden algı yaratmaya çalışan Sözcü'nün kendi çalışanına gelince hak, hukuk tanımamasına 'dur' dedi.

Ele verir talkını kendi yutar salkımı...

'TGS'YE ÜYE OLDUKLARI İÇİN ÇIKARILDILAR'

Bakırköy 26. İş Mahkemesi, Merih Bayraktar, Mecit Demir ve Necdet Erence’nin TGS’ye üye oldukları için işten atıldıklarına karar verdi.

Mahkeme gazetecilerin işe iadelerine, işsiz kaldıkları süre için 4 maaş ve 12 brüt maaş tutarında sendikal tazminat ödenmesine hükmetti.

TGS, 2019’un ilk günlerinde Sözcü yönetiminin sendikal örgütlenmeyi engellemek için 3 üyesinin işten atıldığını, onlarca üyesinin de zorla istifa ettirildiğini ilan etmişti.

TGS, o dönem yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sözcü Gazetesi yöneticileri, lafa gelince ülkede hukuku, demokrasiyi, özgürlükleri savunuyor. Birçok yazarı, çalışanı, hatta sahibi hukuksuz bir şekilde yargılanan ve bu nedenle sendikamızdan her dönemde dayanışma gören Sözcü yönetimi kendi çalışanlarının anayasal hakkını yok sayıyor.

“Anayasayı çiğneyen, çalışanlara sendikadan istifa etme baskısı yapan bu yöneticiler bir an önce mevcut tutumlarından vazgeçmelidir. Medya yöneticilerine çalışanın hakkına saygı duymayı öğreteceğiz.”

Ele verir talkını kendi yutar salkımı... ile ilgili etiketler Sözcü gazeteci TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI işçi hakları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.