ABD Büyükelçiliği'nden dolar 7 lira olacak iddiasına yalanlama!

ABD Büyükelçiliği yaptırım kararları ile ilgili varılan mutabakat ve ABD'li bir yetkilinin dolar 7 lira olacak dediğini ilişkin iddia için açıklama geldi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden sağlam dost açıklaması geldi.

Son yaptırım krizi ile ilgili yapılan açıklamada "Gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir." ifadesi kullanıldı.

Bir Amerikalı yetkilinin doların 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönündeki haberler içinse "Uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır" denildi.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter adresinden yaptığı açıklama şöyle;

"Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir. Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır"

ABD Büyükelçiliği'nden dolar 7 lira olacak iddiasına yalanlama!

ABD Büyükelçiliği'nden dolar 7 lira olacak iddiasına yalanlama! ile ilgili etiketler abd büyükelçiliği dolar 7 lira olacak iddiası yaptırım krizi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.