Gakkoşlar şehri Elazığ'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler

Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan tarihi kentleri ve gölleriyle meşhur bu güzel şehri mutlaka keşfetmelisiniz. Gakkoşlar diyarı olarak bilinen, ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan Elazığ'da keşfetmeniz gereken yerler...

Gakkoşlar diyarı olarak tanınan Elazığ şehri, tarihi yapısı ve doğal güzelliği ile Türkiye’nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden biridir.

Şehirde bulunan Harput Kalesi, Elazığ’ın en eski yerleşim yeri ve Anadolu’nun en güzel ve en eski yapılarından biridir.

Gakkoşlar şehri Elazığ'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler

Urartu, Artuklu, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine tanıklık etmiş şehrin her köşesinde tarihin izleri bulunmaktadır.

Doğu Anadolu bölgesinde bulunan Elazığ’a geldiğinizde ‘Gakgoş’ kelimesini sıkça duyabilirsiniz. Halk arasında yaygın olarak kullanılan bu cümlenin anlamı kardeş ve ağabey anlamına gelmektedir.

Elazığ’ın sadece tarihi yapılarını değil, doğa harikası şelaleleri ve kanyonları gezebilir, kaplıcalara gelerek şifa bulabilirsiniz. Elazığ’ın ünlü kayak merkezini de unutmamak lazım. Kış aylarında ailenizle buraya gelip, eğlenceli vakitler geçirmelisiniz.

Elazığ’da keşfetmeniz gereken bir diğer özelliği yemekleridir. Tarihi ve doğal yapılarıyla ünlü olan bu şehir, yemekleriyle de ünlüdür. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu şehre geldiğinizde muhakkak dillere destan yöresel yemeklerinden yemelisiniz.

Tarihin izlerini taşıyan Gokkoşlar şehrinde gezilecek 4 yeri sizler için derledik. İşte o yerler…

HAZAR GÖLÜ

Türkiye’nin doğa harikalarından biri olan Hazar Gölü Ülkemizde kültür açısından önemli yapılardan birisidir. Doğa harikası bu yeri keşfettikten sonra büyülenmemek elde değil. Masmavi denizi, eşsiz manzarasıyla Hazar gölü, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Batık şehir olan doğa harikası bu yeri duymayanınız yoktur.

Gakkoşlar şehri Elazığ'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 2

Buraya geldiğinizde yürüyüşler yaparak Hazar gölünü keşfedebilir, tekne gezilerine katılabilir ve etrafta bulunan turizm tesislerinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Muhteşem manzarası ve huzurlu atmosferiyle Hazar gölünü kesinlikle keşfetmelisiniz.

HARPUT KALESİ

Yüksek bir tepe üzerinde konumlanan devasa kale, Elazığ’a gelen turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerden biri olmuştur. Dikdörtgen şekliyle, iç kale ve dış kale bölümleriyle tasarlanan Harput Kalesi birçok efsaneye konu olmuştur.

Gakkoşlar şehri Elazığ'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 3

 

ELAZIĞ KÜLTÜR PARKI

Gakkoşlar şehri Elazığ'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 4

Şehrin en büyük ve en görkemli parkı olan ‘Elazığ Kültür Parkı’ 2015 yılında yapılmıştır. Elazığ’a geldiğinizde bu görkemli parka mutlaka uğramalısınız. Sadece Elazığ’da değil doğu bölgesinin de en büyük parkı olma özelliğini taşımaktadır. 245 hektarlık geniş alanı kaplayan bu devasa park içerisinde yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları ve çay bahçeleri bulunuyor. Buraya gelerek spor yapabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

 

ELAZIĞ BAKIRCILAR ÇARŞISI

Şehrin içinde görebileceğiniz en güzel çarşılardan biri Bakırcılar Çarşısı’dır. Çarşıda el emeği cezveler, sürahiler, siniler, tabaklar ve onlarca çeşit süs eşyaları bulunuyor. Yıllarca ayakta duran bu yerde alışveriş yapabilir, fotoğraflar çekilebilirsiniz. Tarihi yapısı ve el emeği ürünleriyle ziyaretçilerin akın yeri olan Bakırcılar Çarşısı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Gakkoşlar şehri Elazığ'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 5

HAZARBABA KAYAK MERKEZİ

Kış aylarında yerli ve yersiz turiste ev sahipliği yapan Hazarbaba Kayak Merkezi, şehrin en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biridir. Elazığ’ın en çok sevilen ve en çok tercih edilen kayak merkezi kış tatili yapmak isteyenlerin adresi haline gelmiştir

Gakkoşlar şehri Elazığ'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler - Resim : 6

Kışın bembeyaz manzara sunan Hazarbaba Kayak Merkez’inde bulunan kayak otellerinde konaklayabilirsiniz. Kışın cennet tatili bu yerde kayak yapmanın tadını doyasıya çıkarabilir, etrafta bulunan kafe ve restoranları değerlendirebilirsiniz. Bu muhteşem yere kışın kesinlikle gelmelisiniz.

Elazığ'a ulaşım genellikle karayolu ve havayolu ile oluyor. Havayolu ile ulaşım ortalama 1703.67 TL, otobüs ile ulaşım ortalama 750 TL civarlarındadır.

(Fiyatlara Not: 2023 yılında Enuygun.com Elazığ otobüs bileti sayfasından bakılmıştır).

 

Gakkoşlar şehri Elazığ'da mutlaka keşfedilmesi gereken yerler ile ilgili etiketler Elazığ Elazığ'da keşfetmeniz gereken yerler hazar gölü Harput Kalesi elazığ kültür parkı elazığ bakırcılar çarşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.