Ekşi Sözlük nefret ve ayrımcılığa 'dur' dedi

Türkiye'deki en çok ziyaretçiye sahip internet sitelerinden olan Ekşi Sözlük, son dönemde algı operasyonlarının merkezi olmuş durumda. Özellikle hükümete ve dindarlara yönelik nefret söylemleriyle gündeme gelen Ekşi Sözlük'te yazarlar birlik olup bu nefret dilinin artık bitmesi gerektiğini söyledi. Sözlük yönetiminde olan 'kanzuk' adını kullanan Başak Parut da bu çağrıya destek verdi.

1999 yılında kurulan Ekşi Sözlük, milyonlarca kişiye erişilmesi ve anonim olarak kullanılması nedeni ile algı operasyonlarının merkezi haline geldi.

Her yazarın denetimsiz bir şekilde istediği başlığı açıp nefret söylemlerini yüz binlerce kişiye ulaştırabiliyor. 

Özellikle İslamcılar ve hükümete yönelik algı operasyonları yapılan sitede, geçtimiz yıl Yeni Zelanda'ya yapılan cami saldırısına yönelik "Videoyu izlerken, keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim." diyen bir yazar tutuklanmıştı.

 Ekşi Sözlük’te “leninwasright” isimli bir yazar tarafından paylaşılan bir mesaj, binlerce internet kullanıcısının dikkatini çekti. 8 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan açık çağrı mesajı, sözlükte var olduğu belirtilen ayrımcılık sorunlarına ve nefret içeren davranışlar gösteren yazarlara karşı önlem alınması gerektiğini ifade ediyor.

Açık çağrının sahibi olan yazar, bu konuya destek veren yazarların bir listesini oluşturdu. “leninwasright”, ilgili listede yaklaşık 200 yazarın bulunduğunu açıkladı. Ekşi Sözlük yönetiminin dikkatini çeken bu mesaja Başak Purut da destek verdi.

Yayımladığı mesajda bu konuya hem bir yönetici olarak hem de bir yazar olarak destek verdiğini söyleyen “kanzuk” böyle bir sorunun var olduğunu kabul etti. “kanzuk”, ilk olarak moderasyon ekibinin güçlendirileceğini ve şikayet etme sürecinin kolaylaştırılacağını belirtti.

 OYLAMA TABANLI SİSTEM OLACAK

Ayrıca yeni bir karma sisteminin de sinyalini veren “kanzuk”, yeni sistemin oylama tabanlı olmayacağını söyledi. Alınan bilgilere göre oldukça rağbet gören karma sistemi artık takdir kavramının kullanıldığı bir altyapı ile çalışacak.

“kanzuk’un” dikkat çeken bazı diğer açıklamaları şu şekilde:

Ekşi Sözlük nefret ve ayrımcılığa 'dur' dedi

Ekşi Sözlük nefret ve ayrımcılığa 'dur' dedi - Resim : 2

 

Ekşi Sözlük nefret ve ayrımcılığa 'dur' dedi ile ilgili etiketler Ekşi Sözlük Sosyal Medya Yazar nefret ayrımcılık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.