Ekşi Sözlük mafyaya nasıl teslim oldu?

ShiftDelete.Net'in sahibi ve YouTuber Hakkı Alkan, yayınladığı son videoda Ekşi Sözlük'ün mafyalara nasıl teslim olduğunu anlattı. Bir grup insanın para ile entry girerek insanları aldattığını belirten Alkan, "Ekşi Sözlük hesabımın bir silah olarak kullanılabileceği aklıma gelmemişti" dedi.

YouTube kanalında 'Sözlük mafyası kim? Benden ne istiyor?' başlıklı bir video yayınlayan Hakkı Alkan, kendisine gelen bir e-posta karşısında çok şaşırdığını belirterek sözlerine başladı.

"Mesajın içeriği bomba." diyen Alkan, kendisine gelen o metni okudu:

"Merhaba Ekşi Sözlük'te yazarım. İsminizin, markanızın veya sitenizin reklamını entry girerek ve o entryde istediğiniz güzellemeyi yazarak yapabilirim.

Yaklaşık 20 kişi çalışan üyem var sözlükte.Bunlar sayesinde her türlü kişi be markanıza ait gireceğimiz yorumlar dikkat çekip PR çalışmanızı yapabilir ve markanızı veya isminizi sürekli gündemde tutabiliriz yaptığımız güzellemelerle.

Eğer ilgilenirseniz çalışma arkadaşlarıma girdiği entryler sonrası ödeme yapıyorum ve size uyacak bütçe konusunda yardımcı olurum. Öyle büyük paralar değil istediğimiz.

Yorum başı 30-50 TL aralığında rakamlara her türlü sizin gündemde kalmanızı sağlayacak çalışma arkadaşlarım var"

Ekşi Sözlük mafyaya nasıl teslim oldu?

"HESABIMIN SİLAH OLARAK KULLANILABİLECEĞİ AKLIMA GELMEMİŞTİ"

Sözlüklerin kendisi için kıymetli platformlar olduğunu belirten Alkan, "Bu platformların böyle manipüle ediliyor olması beni acayip şaşırttı" ifadesini kullandı.

"Ben ılımlı bir mafyaya denk geldim" diyen Alkan, kendisinin de Ekşi Sözlük yazarı olduğunu ve bu hesabın bir silah olarak kullanılabileceğini aklından bile geçirmediğini söyledi.

Böyle bir e-posta aldığı için çok şaşkın olduğunu ifade eden Alkan, "Tabi ki ben böyle bir seçeneği asla ve asla kullanmayacağım. Videonun başlığını 'Sözlük mafyası' olarak koydum. Mafya'nın sözlük anlamı 'Yasa dışı işlerle uğraşan, zor kullanarak birtakım gizli çıkarlar sağlayan örgüt. Bu örgüte mensup olan kimse'. Acaba bu 20 kişilik yazar grubu bir örgüt olabilir mi?" diye sordu.

Yazar hesabı almanın oldukça zor olduğuna dikkat çeken Alkan, burada yer alan internet sitelerinin backlink alarak ciddi anlamda fayda sağladığını, mafyanın da bu değerleri sattığını sözlerine ekledi.

Ekşi Sözlük mafyaya nasıl teslim oldu? ile ilgili etiketler YouTube Ekşi Sözlük video Hakkı Alkan entry
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.