Ekşi Sözlük cephesinden Wayfair yorumu

ABD'li e-ticaret sitesi Wayfair'de çocuk ticareti yapıldığı iddiası dünyayı sarstı. Wayfair skandalının Türkiye'ye de sıçradığını ve bunun Trendyol üzerinden gerçekleştiğine yönelik iddialarsa ilk kez Ekşi Sözlük'te yer almıştı... Konunun Türkiye'de en çok tartışıldığı platformlardan olan Ekşi Sözlük'ün kurucusu Sedat Kapanoğlu ise bunun bir komplo teorisinden ibaret olduğu görüşünü dile getirdi. Yaşamını ABD'de sürdüren Kapanoğlu, 'Toplum olarak beyin ölümümüz gerçekleşmiş.' yorumunda bulundu.

Wayfair isimli e-ticaret sitesinde yapıldığı iddia edilen 'çocuk ticareti' konusu sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline geldi.

Başta Twitter olmak üzere Instagram, Facebook, Ekşi Sözlük gibi platformlarda ABD'li şirkete yönelik birçok suçlamada bulunuldu. 

EKŞİ SÖZLÜK YAZARI TRENDYOL'U SUÇLADI

Sitede yer alan yüksek fiyatlı ürünler aracılığıyla çocuk ticareti yapıldığı öne sürülürken, Ekşi Sözlük'te korkunç bir iddia ortaya atıldı.

 Bir Ekşi Sözlük yazarı Türkiye'de faaliyet gösteren Trendyol isimli e-ticaret sitesinde de çocuk ticareti yapıldığını yazdı. Ancak bu iddiaya kanıt göstermedi.

Ekşi Sözlük cephesinden Wayfair yorumu

EKŞİ SÖZLÜK KURUCUSU: BUNLAR KOMPLO TEORİSİ

Bu iddiaların ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ekşi Sözlük kurucusu Sedat Kapanoğlu, tüm bu iddiaların komplo teorisi olduğunu belirtti.

Yüksek fiyatlı mobilyalara kayıp çocukların isminin verildiği iddiasına değinen Kapanoğlu, "Kimsenin de aklına 'neden çocukların gerçek isimlerini kullanmışlar?' sorusunu sormak gelmemiş." ifadesini kullandı.

"BEYİN ÖLÜMÜMÜZ GERÇEKLEŞMİŞ"

"Yıllık 9 milyar dolar ciroya sahip, 8 milyon ürün barındıran ve 12 bin çalışanı olan bu şirket de bu işi gizlemeyi başarmış ama kod isim kullanmayı akıl edemedikleri için foyaları ortaya çıkmış oldu?" diyen Kapanoğlu,  "Toplum olarak beyin ölümümüz gerçekleşmiş." yorumunda bulundu.

EPSTEIN SORUŞTURMASINDAN UZAKLAŞTIRIYOR

Bu komplo teorilerinin en tehlikeli tarafının gerçek çocuk pazarlama trafiği işleten, Trumpla fotoğrafları ortaya çıkan Jeffrey Epstein soruşturmasından uzaklaştırmak ve sulandırmak olduğunu söyleyen Kapanoğlu, "Sonuçta böyle boş teorilere prim vermek gerçek suçlulara yarıyor." görüşünü dile getirdi.

Kapanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Şimdi biri geldi dedi ki “kod isim kullanırlarsa hangi çocuğu aldıklarını nereden bilecekler?”. Yani sistem şöyle işliyor. Mobilyanın adını Googlelıyoruz. Gelen ilk kayıp çocuk ilanı garanti o çocuk. 20 bin dolar veriyoruz. %100 o çocuk geliyor. Aşırı iyi sistem.

Şimdi dediler ki "doğru anlamamışsın. İddia Wayfair'de satış yapan firmalarla ilgili. Wayfair'in kendisi ile ilgili değil". O halde Wayfair neden bu firmaları savunuyor? "dolap fiyatları endüstriyel standart için normal", "duş perdeleri fiyatları ise sistemsel bir hata" demiş?

Ben bunlara çabukça inanmaya hazır olmayı eleştirdiğimde "sen de çabukça reddetmeye hazırsın, demek ki sen de taraflısın" deniyor. İddia böyle işleyen bir şey değil. "çocukları da ninjalar teleport ederek kaçırmış" dendiğinde e tarihimizde ninja olduğunu biliyoruz, çocuk kaçırma da var, o halde bu ihtimali reddedemeyiz. Önce ninjalar derneğinin açıklamasını bekleyelim" denmez, "ninja mı, teleport mu allah senin belanı versin, yıkıl karşımdan" denir."

Ekşi Sözlük cephesinden Wayfair yorumu - Resim : 2

Ekşi Sözlük cephesinden Wayfair yorumu - Resim : 3

İNCİ SÖZLÜK CEPHESİ KONUYA MESAFELİ

Öte yandan İnci Sözlük'ün kurucusu Serkan İnci de konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Kapanoğlu'nun aksine konuya mesafeli yaklaşan İnci, "2 gündür dönen Wayfair skandalını sessizce takip ediyorum. Üzerine konuşmak için henüz erken ama olaylar mide bulandırıcı." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Ekşi Sözlük cephesinden Wayfair yorumu - Resim : 4

Ekşi Sözlük cephesinden Wayfair yorumu ile ilgili etiketler ABD e-ticaret Çocuk Ekşi Sözlük İnci Sözlük Trendyol Sedat Kapanoğlu Serkan İnci
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.