Ekşi Sözlük alçak yorum için açıklama yaptı!

49 Müslüman'ın katledildiği Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının ardından aklı selim her kesimden kınama mesajları gelirken, sosyal paylaşım platformu Ekşi Sözlük'te alçak bir söylemle entry açıldığı görüldü. Bir sözlük yazarının "Videoyu izlerken, keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim." sözlerini SuperHaber'in farkederek manşetine taşıması sonrasında iğrenç mesaj yayından kaldırıldı. İlgili açıklamasında Ekşi Sözlük'ün özür cümlesi kurmaması dikkat çekti.

Dünyanın nefretle telin ettiği, insanım diyen herkesin de nefret duyacağı katliamdan sonra "Videoyu izlerken, keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim." diyen bir Ekşi Sözlük yazarı sosyal medyada büyük tepki çekmişti. 

SuperHaber'in farkedip manşetine taşıdığı mesaj daha sonra yazarı tarafından tepkiler üzerine yayından kaldırılmıştı. Entryi açan yazara tepkiler ayrı bir başlıkla açılmıştı. 

Ekşi Sözlük yönetimi ise nice sonra entry sahibininin hesabını kapattığını açıkladı. Sözlükten yapılan açıklamada, "yeni zelanda'da cuma namazı sırasında gerçekleşen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. bu konuyla ilgili hakkımızda paylaşılan yalan ifadeler nedeniyle açıklama yapmak isteriz:

yeni zelanda'da camiye saldırı başlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiş, entry’i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır." denildi. 

İşte Ekşi Sözlük'ün açıklaması. 

Ekşi Sözlük alçak yorum için açıklama yaptı!

Açıklamada dikkat çekense Ekşi Sözlük'ün sorumluluğumuz yok bakış açısında oldukları gerçeği.

Böylesi bir alçaklığa zemin oldukları için inanmasalar bile basit bir özür dileme inceliğini göstermeleri beklenirken Ekşi Sözlük ziyaretçi ve kullanıcılara şikayet butonunu adres göstermeyi tercih ediyor.

Bu açıklamadan tatmin olmayan sosyal medya kullanıcıları Ekşi Sözlük'e sert eleştirilerini sürdürdü... İşte bu tepkilerden sadece bir kaçı...

Ekşi Sözlük alçak yorum için açıklama yaptı! - Resim : 2

Ekşi Sözlük alçak yorum için açıklama yaptı! ile ilgili etiketler Ekşi Sözlük Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.