Ekselansları gözyaşlarıyla veda etti! Roger Federer'in duygusal anları

Tenis tarihinin gelmiş geçmiş en iyi sporcuları arasında gösterilen Roger Federer, 25 yıllık serüvenini noktaladı. Yaşadığı sakatlıklar ve geçirdiği operasyonlar nedeniyle Laver Kupası sonrası emeklilik kararı alan Federer, kariyerinde önemli başarılara imza attı. Wimbledon'da 8 kez kupaya uzanarak turnuva tarihinin en başarılı erkek tenisçisi olan İsviçreli yıldız, 103 ATP şampiyonluğu ve 20 grand slam zaferi yaşadı. Federer, tenisseverlerin gönlünde "Ekselansları" unvanıyla ödüllendirilmişti.

20 grand slam şampiyonluğuyla dünya tarihinin en iyi tenisçileri arasında gösterilen Roger Federer, Laver Cup'ta jübile maçına çıktı.

Laver Cup Avrupa karmasında Rafael Nadal ile çiftler maçı oynayan Roger Federer, Jack Sock - Frances Tiafoe çiftine 4-6, 7-6, 11-9'luk setlerle 2-1 mağlup oldu. Dünya karması bu galibiyetle Avrupa karması karşısında 2-2'lik eşitliği yakaladı. Federer'in veda ettiği sıralarda ezeli rakibi Nadal da gözyaşlarını tutamadı ve ağlamaya başladı. İkonik fotoğraf sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Ekselansları gözyaşlarıyla veda etti! Roger Federer'in duygusal anları

41 yaşındaki Federer'in veda maçına ilgi büyüktü. Novak Djokovic ve Andy Murray gibi yıldızlar da Roger Federer'i yalnız bırakmadı. Kaptanlığını Bjorn Borg'ün yaptığı Avrupa takımında, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Casper Ruud ve Stefanos Tsitsipas yer aldı.

20'si Grand Slam 103 turnuva şampiyonluğuyla tenis tarihine geçen "Ekselansları" lakaplı sporcu, 2020 yılında 103 milyon dolarlık geliriyle dünyada en çok kazanan sporcu olmuştu. Roger Federer'in çekilmesinin ardından yerini İtalyan Matteo Berrettini aldı.

8x Wimbledon
6x Avustralya Açık
5x Amerika Açık
1x Roland Garros

KORTTAKİ HAYRANLIK UYANDIRAN PERFORMANSI:

- 103 ATP şampiyonluğu
- 237 hafta üst üste 1 numara
- 2005-2010 tarihleri arasındaki 19 organizasyonda 18 Grand Slam finali

Ekselansları gözyaşlarıyla veda etti! Roger Federer'in duygusal anları - Resim : 2

 

Ekselansları gözyaşlarıyla veda etti! Roger Federer'in duygusal anları ile ilgili etiketler Roger Federer Rafael Nadal Laver Cup
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.