"Ekrem İmamoğlu'nun her yaptığını izahla memur değiliz"

İyi Parti Sözcüsü, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Ahmet Hakan'ın yönettiği Tarafsız Bölge'de partide yaşanan istifaları ve gerekçelerini değerlendirdi. Hem Tuğba Vural Çokal hem de İsmail Ok'un istifalarını beklemediklerini belirten Ağıralioğlu, Ok'un gerekçe gösterdiği Ekrem İmamoğlu'nun kayyum ataması üzerine HDP'ye yaptığı ziyaretlere ilişkin eleştirilere "Biz Ekrem İmamoğlu'nun her yaptığını izahla memur değiliz" sözleriyle cevap verdi, transfer dedikodularıyla ilgili de konuştu.

CNN Türk'te Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın hazırlayıp yönettiği Tarafsız Bölge'de İYİ Parti'de peş peşe yaşanan istifalar ele alındı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, hem Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal'ın hem de Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un  istifaların kendileri için de sürpriz olduğunu söyledi. Bu konuda hiçbir hissiyatlarının da olmadığını belirten Ağıralioğlu, istifalara ilişkin şunları söyledi:

"Partilerden istifalar olur, partilere katılanlar olur. Bizim parti olarak bilgimiz olmayan, istişaresini yapmadığımız, bu böyle olabilir diye ihtimali görmediğimiz bir sonuç bu. Yani Tuğba hanım dahil, İsmail Bey dahil. Daha önce bunu tahmin ettik bu ayrılabilirdi, Tuğba Hanım gidebilirdi cümlelerimize konu olacak en ufak bir hissiyatımız yoktu. Tuğba Hanımınki her parti içerisinde yaşanabilecek kongre anlaşmazlıkları, İl ilçe kongre süreçlerinde yaşanan rekabette haksızlığa uğradığını düşünmek her partide, her partilinin başına gelebilecek bir şeydir. Bunlarla ilgili kızmak da, kavga etmek de çok rastlanabilir işlerdir. Ama ilçe kongrelerindeki görevden almaları ben kendi onuruma yapılmış bir haksızlık, nezaketsizlik sayıyorum istifa ediyorum, bu düzeyde bir problemin hakettiği bir sonuç değildir. O yüzden bunu siyasi tecrübesizliğe hamlettik."

İLK DEFA KONUŞUYORMUŞUZ GİBİ DAVRANMASINI YADIRGADIK

Ok'un istifasına ilişkin sunduğu gerekçeleri ise tatmin edici bulmadıklarını ve yadırgadıklarını ifade eden Yavuz Ağıralioğlu, "İsmail Bey'inkileri de son tahlilde, hem istifa ediyor, hem de giderken her şeyi de söylüyor. Bu arada HDP'ye Ekrem İmamoğlu'nun kayyum sürecinde yaptığı ziyareti anlamıyorum, Soros üzerinden bir şeyler. Biz HDP meselesi olduğunda, CHP ile beraberliğimiz üzerinden algıyı yönetmek kastıyla partinin bir toplu parantezde PKK ile beraber takdim edilmeye teşebbüs ettiği zamanlarda bunun da en şiddetli yapıldığı zamanlarda bunlara çok açık, net, anlaşılır cümleler kurduk. Yani suskunlukla geçiştirdiğimiz bir süreç değil ki, İsmail Bey bu hatırlatması. Yani herkes 2 yıl sustu da ilk defa konuşuyormuşuz gibi davranmasını da yadırgadık." diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU BİZİM PARTİLİMİZ DEĞİL

Ok'un gerekçeleri arasında gösterdiği İmamoğlu'na ilişkin olarak da Ağıralioğlu, "Efendim Ekrem İmamoğlu üzerinden başka bir şey söylüyor. Ekrem İmamoğlu bizim partilimiz değil. Biz Ekrem İmamoğlu'nun her yaptığını izahla memur değiliz. Yaptığı makbul işler olursa deriz ki, Ekrem İmamoğlu ile huzura çıktığımız millete verdiğimiz sözün arkasında duruyoruz. Yani biz şahısçı değiliz." ifadelerini kullandı. 

Yine İsmail Ok'un istifasına gerekçe olarak gösterdiği CHP'nin HDP ile işbirliğine sessiz kalınmasına ilişkin eleştirileri için de Yavuz Ağıralioğlu, "Partinin buradan enfekte olabileceğine dair endişelerimizi ta işin başından beri konuşuyoruz. Yani CHP ile irtibattan değil, CHP'nin siyasi algoritması HDP ile bu meşruiyet ilişkisi içerisinde. Yani bir parti seçim yardımı alıyor, Hazine yardımı alıyor. Kırmızı plakaları var. Meclis Başkanvekilliği yapıyor. Bu yasal süreç içerisinde buna gayri meşru parti diyemeyiz kabulü CHP'nin kabulüdür. Biz bütün bunlara evet deyip sonra şöyle diyoruz. Ona rağmen çocuklarımızın katiline teröristler diyemeyen ya da katil diyemeyin bir siyasi kapalı alan var oradan biz enfekte oluruz. Dolayısı ile biz zaman zaman CHP'ye de hatırlatmaya çalışıyoruz ki, milletin bize teveccüh etmesinin yolu bu konudaki hassasiyetlerimizi çok bağıra bağıra söylemektir. Söyledik." dedi. 

"Ekrem İmamoğlu'nun her yaptığını izahla memur değiliz"

AKŞENER'İN 97'DEKİ DYP'DEN BÜYÜK KOPUŞU HATIRLATMASI

Bu noktada gazeteci İsmail Saymaz araya girerek "Daha önceleri önde duran bir milletvekilinin Ali Babacan hareketine katılacağı iddia ediliyor." dedi. 

Bunun üzerine Ağıralioğlu, "Tek tek var mı böyle hissiyatı olan diye arkadaşlarla istişare ediyoruz. Bizde böyle bir şey yok. İsmail Bey'le ilgili yoktu, Tuğba Hanım'la ilgili de yoktu." diye konuşunca, Ahmet Hakan "O zaman her an böyle bir şey olursa şaşırırsınız." dedi. 

Bunun ardından İsmail Saymaz bu kez de 97'de DYP'den DTP'ye yapılan milletvekili transferlerini hatırlatan uyarısına dikkat çekip "Meral Hanım'ın kastı İYİ Parti'den yeni partilere milletvekili taşımak şeklinde bir kuşku olabilir mi?" diye sordu. 

Yavuz Ağıralioğlu bu soruya karşılık "Ben hiç ihtimal vermiyorum." dedikten sonra sözlerini "Bunu bugün birkaç köşe yazarımız yazmış. Bir el olabilir burada diye. Siyasette bu tip işlere tevessül ediliyor. Siyasetin tecrübesi içerisinde bu var. O zaman 97'deki istifaların da gerekçelerine bakın o zaman da çok oturtulamadı. Benzer bir şeyi ima etti olabilir mi diye. Genel Başkana dedim ki, böyle bir bilgi geldi mi size. Dedi ki, "Ben bir müdahale gibi bakmadım ama geziyorum sahada siz de böyle bakın dedi..." diye sürdürdü...

 

"Ekrem İmamoğlu'nun her yaptığını izahla memur değiliz" ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti HDP Ekrem İmamoğlu Tuğba Vural Çokal ismail ok Yavuz Ağıralioğlu istifalar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.