Ekrem İmamoğlu'nun adrese teslim ihalelerine KİK engeli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihalelerine giren firmalar, 'ihalelerin adrese teslim yapıldığını' öne sürerek Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) kapısını çaldı. Yapılan şikayetlerin neredeyse tamamı haklı bulunurken, ihaleler de art arda iptal edildi. Ekrem İmamoğlu'nun yönetiminde olan belediye, bir günde 3 halesi birden iptal olan belediye olarak rekor kırdı.

İBB ve iştiraklerinin çıktığı çok sayıda ihale 'şaibe' şikayeti üzerine KİK'e taşındı. Kendisine gelen sayfalarca şikayeti değerlendiren KİK, tüm detayları tek tek ele aldı.

Beyazgazete'de yer alan habere göre: Yapılan değerlendirmelerin çoğu haklı bulunan şikayetlerin ardından ihaleler bir bir iptal edildi.

İBB bir günde 3 ihalesi iptal edilen belediye olarak rekor kırdı.

 ”İHALELERDE DEVRİM SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ” DEMİŞTİ

Yaşanan bu durum, Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerden önce söylediği ”İhalelerde devrim süreci başlatacağız” sözlerini akıllara getirdi.

İstanbul halkına ihalelerin canlı, rekabet ortamında katılımcı bir anlayışla yapılacağı sözü veren Ekrem İmamoğlu'nun, yüzlerce milyon TL'lik ihalelerinin 'şaibe' iddialarıyla gündemden düşmemesi eleştirilerin odağı oldu.

ADVERTCITY İHALESİ İLE İLGİLİ DE MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda da İçişleri Bakanlığı, İmmamoğlu'nun Advertcity ihalesi ile ilgili müfettiş görevlendirmişti.

İmamoğlu'nun kapatılan Olay TV'nin fonlanmasına araç olarak kullanıldığı iddia edilen Advertcity'nin 28 milyonluk ihalesini Trabzonlu hemşehrisi ve eski arkadaşı olan Hüseyin Köksal’ın kardeşi, Ahmet Köksal'a hukuksuz şekilde verdiği öne sürülmüştü.

Kamu İhale Kurumu'ndan gizlenerek yapıldığı belirtilen ihaleye karşı İçişleri Bakanlığı harekete geçmişti. Bakanlık ihaleyi incelemesi ve denetlemesi için müfettiş görevlendirmişti.

 

Ekrem İmamoğlu'nun adrese teslim ihalelerine KİK engeli ile ilgili etiketler İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu ihale
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.