Ekrem İmamoğlu'ndan LGBTİ eğitimine 58 bin TL bütçe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) tüm personellere katılım zorunluluğu getirdiği LGBTİ konulu “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitiminin bütçesi ortaya çıktı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan eğitime tam 58 bin TL harcandığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun liderliğinde, İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından, personellere yönelik LGBT konulu “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimi verildi.

Eğitim programlarına tüm personellerin katılma zorunluluğu getirildi. Zorunluluğun nedeni olarak bunun hizmet içi eğitim kapsamında olması gösterildi.

Böylelikle katılmayanlar hakkında da idari yaptırım uygulanabilmesinin önü açıldı.

KİTAPEVLERİ DE DESTEK VERİYOR

İnternet üzerinden verilen eğitimle ilgili İBB’nin kendisine bağlı kitapevleri de harekete geçmiş durumda. Bu kapsamda İstanbul Kitapçısı’nda pek çok kitap ve dergi mağazalardan ve internet sitesinden satışa sunuldu.

EĞİTİM MALİYETİ 58 BİN LİRA

Büyük tartışma yaratan bu eğitimlerin maliyetleri de ortaya çıktı.

Buna göre İBB kasasından LGBTİ'lilere yönelik “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” için 58 bin lira çıktı.

Ekrem İmamoğlu'ndan LGBTİ eğitimine 58 bin TL bütçe

EĞİTİMLERİ KİM ORGANİZE EDİYOR?

Eğitimleri organize eden koordinatörlüğün başında olan LGBTİ dostu Zelal Yalçın, Şişli Belediyesi’nde LGBTİ derneklerinin talebi sonrasında kurulan Toplumsal Eşitlik Birimi'nde uzman olarak görev yaptı.

Şişli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Eşitlik Birimi’nin kuruluş sürecinde de aktif rol üstlenen Yalçın, verdiği bir röportajda, LGBT aktivisti Boysan Yakar’ın Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanlık yapmaya başlamasından sonra birimin kurulduğunu söyledi.

“LGBTİ DOSTU JİNEKOLOJİ” ÇALIŞMASI

LGBTİ üyelerine "cinsel sağlık" hizmeti verilmesine öncülük eden Yalçın, Kurtuluş Semt Polikliniği'nde “LGBTİ dostu jinekoloji” çalışması başlatan isimlerden biri oldu. Yalçın, Şişli Belediyesi’nin 2014’ten bu yana ücretsiz ve anonim HIV testi ve HIV danışmanlık hizmeti de veriyor.

 

 

Ekrem İmamoğlu'ndan LGBTİ eğitimine 58 bin TL bütçe ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu LGBTİ+
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.