Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı

Türkiye koronavirüs salgınında yeniden tedbirleri sıkılaştırıldı. Amaç kalabalıkları sokaktan ve toplu bulunulan yerlerden uzaklaştırmak. Ancak Türkiye'de koronavirüsün merkez üssü olan İstanbul'da verilen mücadeleye sekte vuran en temel mesele toplu ulaşım. İBB'nin sefer sayılarını artırmaması nedeniyle yapılan mesai düzenlemelerine rağmen hem duraklar hem de araçlar balık istifi manzarasını koruyor. Bu duruma isyan eden İstanbullular sosyal medyadan Ekrem İmamoğlu'nu istifaya çağırdı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hasta sayılarındaki artış ciddi boyutlara ulaşmış durumda. 

Kuşkusuz en büyü artış da İstanbul'da yaşanıyor.

Ancak İBB yönetimi metrobüs, otobüs ve tramvaylarda salgının başından bu yana sefer sayılarını ihtiyaca göre artırmadığı hatta birçok noktada da azalttığı için yolcular bir yerden bir yere balık istifi gitmeye devam ediyor.

Bu durum duraklarda da farlı değil. Sefer sayılarının azlığı nedeniyle duralarda yığılmalar oluyor. Gelen tek tük araca binmek istenirken de ne mesafe kalıyor ne de korunma.

CHP'li Başkan Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin de bu konuda adım atmaması İstanbulluları adeta isyan ettirdi.

Toplu ulaşımda salgına çanak tutan bu vurdumduymazlık nedeniyle sosyal medyada #imamoğluistifa etiketi ile kampanya başlatıldı. 

Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı

Türkiye gündeminde bir numaraya kadar çıkan etiket altında binlerce vatandaş İBB Başanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. 

İmamoğlu'nu 'niteliksiz' olmakla suçlayıp istifasını isteyen vatandaşlar İBB Başkanının toplu ulaşımda yığılma olması için kasıtlı olarak sefer sayılarını azalttığını ileri sürdüler. 

Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı - Resim : 2

Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı - Resim : 3

Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı - Resim : 4

Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı - Resim : 5

Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı - Resim : 6

Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı - Resim : 7

Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı - Resim : 8

 

Ekrem İmamoğlu'na istifa çağrısı ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu İstifa et #imamoğluistifa toplu taşıma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.