Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı bitirme planı!..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a ilişkin sözleri muhalefet cephesinde tartışılmaya devam ediyor... Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyali vermesi ve iki başkanın birer dönem daha belediyelerde kalmasını istemesi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı... Buna göre, bu planın arkasında Meral Akşener var!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine oldukça uzun bir süre var ancak muhalefet kulisleri oldukça hareketli.

Son günlerde özellikle Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda tartışmalar hız kazandı.

Bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir adım öne çıkarken, çatı adaylığına talip olduğunu ve aday olması halinde Cumhur İttifakı'nın olası adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sandıkta yenebileceğini savundu.

Muhalefet kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına parti tabanının sıcak bakmadığı yönünde bilgiler yansısa da CHP liderinin bu konuda geri adım atmaması dikkat çekti.

GÖZLER İMAMOĞLU VE YAVAŞ'TA...

Diğer yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın belediye başkanlığına birer dönem daha devam etmesini istemesi, iki başkanın "Cumhurbaşkanlığı adaylığının önünü kesme" çabası olarak yorumlandı. 

Bu tartışmalar devam ederken Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan'dan yeni ve ilgi çekici iddialar geldi.

"Kılıçdaroğlu’nun ve Akşener’in ortak planı" başlığını taşıyan bugünkü köşe yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerdeki iddialı çıkışlarını bireysel olarak planlamadığı öne sürüldü.

Bu noktada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kilit rol oynadığını belirten Pehlivan kulislerden edindiği şu bilgileri aktardı;

"Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması Millet İttifakı’nın diğer ortağı Meral Akşener’le birlikte planlandı. Yani, iki liderin ortak stratejisinin parçası ve üzerine düşünülüp söylenmiş bir sözdü. 

Hatırlayın, sık sık “İmamoğlu mu, Yavaş mı aday olacak” tartışmaları yapılıyordu. Dikkat edilecek olursa, şimdi “Kılıçdaroğlu mu Akşener mi aday olacak” sorusu konuşuluyor. Bu nedenle her iki partiden görüştüğüm isimler, genel başkanların stratejisinin işe yaradığını söylüyor"

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı bitirme planı!.. ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu Meral Akşener CHP İYİ Parti 2023 seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.