İmamoğlu, o kuyuya Murat Ongun'un ipiyle inme...

CHP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Anadolu Ajansı'na yönelik sert eleştirileri ve suçlamalarının arkasında, çok başka bir hesaplaşma mı yatıyor?

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde oy sayım işlemi, İstanbul özelinde itirazlar üzerine halen devam ediyor. Seçimin nihai sonucunun 5 gündür açıklanamaması pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Son verilere göre Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu seçim yarışını az bir farkla da olsa önde götürüyor.

Başa baş geçen seçim yarışında, AK Parti'nin belediye başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı 20 bin civarında seyrediyor.

ANADOLU AJANSI CHP'NİN HEDEFİNDE!

Seçim tartışmasının bir diğer boyutu da Anadolu Ajansı ekseninde ilerliyor. Anadolu Ajansı'nın, İstanbul'da veri girişini saat 23.30 itibariyle durdurması çeşitli polemikleri de beraberinde getirdi.

AA'dan eleştiriler üzerine yapılan açıklamada, "AA Seçim Yayın Sistemine sahadan veri akışı gerçekleşmemektedir. Sahadan veya YSK'den veriler ulaştığında sonuçların aktarımı sürecektir." denildi.

AA'nın 2014 yılından itibaren 5 seçim ve 1 referandum sonucunu başarılı şekilde abonelerine ulaştırıldığı hatırlatılarak, ajansın servis ettiği verilerin, kesinleşen YSK verileriyle birebir aynı olmasının AA'nın başarısını gösterdiğine vurgu yapıldı.

İmamoğlu, o kuyuya Murat Ongun'un ipiyle inme...

EKREM İMAMOĞLU NEDEN AA'YI HEDEF ALIYOR?

Ancak, tüm bu açıklamalara karşın, resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanlığı'nı önde götüren CHP'li Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'na eleştirilerini sürdürdü.

Ajansa çok ağır sözler ve suçlamalarla yüklenen İmamoğlu, "Anadolu Ajansı'nı yok sayıyorum" diyerek, "Artık Anadolu Ajansı bitmiştir, hiçbir seçimi sunamaz." ifadelerini kullandı.

AA'nın verileri nereden edindiğine ilişkin bir polemiği gündeme taşıyan CHP'li İmamoğlu, "Anadolu Ajansı'nın tek kaynağı kalıyor, sandıklardaki AK Parti'nin müşahitleri ya da görevlileri. O zaman değiştirsin adını AK Parti Ajansı desin. Hemen değiştirsin!" ifadelerini kullandı.

ANADOLU AJANSI'NA BU ÖFKE NEREDEN KAYNAKLANIYOR?

Diğer yandan, Ekrem İmamoğlu'nun Anadolu Ajansı'nın seçim performansına neden bu kadar şiddetle itiraz ettiği konusunda medya kulislerinde bazı iddialar da ortaya atılıyor.

Buna göre, Ekrem İmamoğlu'nun en yakınındaki isim olan, kurumsal iletişim danışmanı Murat Ongun'un ajans ile eski bir hesabı bulunuyor.

İmamoğlu, o kuyuya Murat Ongun'un ipiyle inme... - Resim : 2

Murat Ongun 2007 yılında, o dönem ana haber bültenini sunduğu ve genel yayın müdür yardımcılığını üstlendiği Habertürk TV ekranlarında Anadolu Ajansı'nı hedef alarak, ilginç ve o dönem çok tartışılan bir iddia ortaya atmıştı.

Ongun, Anadolu Ajansı'nın o yıl servis ettiği ve Anıtkabir ile Kocatepe Camisi'ni birlikte gösteren fotoğrafın "fotomontaj" olduğunu, Ankara'da bu fotoğrafın çekilebileceği bir açı olmadığını öne sürmüştü.

İmamoğlu, o kuyuya Murat Ongun'un ipiyle inme... - Resim : 3

Ongun yönetimindeki Habertürk TV saatlerce, Anadolu Ajansı foto muhabiri Sami Tolga Adanalı tarafından çekilen o kare hakkında "Fotoğraf montaj" şeklinde yayın yapmıştı.

Hatta, Murat Ongun, Anadolu Ajansı'nın 2007 takviminde yer alan ve gece ışıklandırılmış Anıtkabir'le Kocatepe Camii'ni yan yana aynı kadraja alan o fotoğrafla ilgili, canlı yayında konuk ettiği AA Genel Müdürü Hilmi Bengi'ye, "Öyle bir açı yok. İspatlayın buradan özür dilerim" demişti.

İmamoğlu, o kuyuya Murat Ongun'un ipiyle inme... - Resim : 4

Anadolu Ajansı ise, ajanslarının kesinlikle "fotomontaj" tekniğini kullanmadığını vurgulayarak, aynı fotoğrafı, aynı açı ile Noter huzurunda yeniden çekmişti.

Murat Ongun, bu gelişme sonrasında, "Foto muhabiri Tolga Adanalı da Genel Müdür Hilmi Bengi de haklı çıktı. Ben haksız... A.A bu açıyı ispat etti." açıklamasında bulunmak zorunda kalmıştı.

İmamoğlu, o kuyuya Murat Ongun'un ipiyle inme... - Resim : 5

Benzer şekilde, seçimin kesin ve resmi sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklamasının ardından, Anadolu Ajansı verileri ile YSK verileri örtüştüğü taktirde, Ekrem İmamoğlu ve basın danışmanı Murat Ongun'un kamuoyundan özür dileyip dilemeyeceği merak konusu oldu. / SuperHaber

İmamoğlu, o kuyuya Murat Ongun'un ipiyle inme... ile ilgili etiketler AK Parti CHP Ekrem İmamoğlu yerel seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.