Ekrem İmamoğlu neden günlerdir sessiz?

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Türkiye'nin güneyinde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla kazanılan sınır ötesi başarıların ardından, şimdi de Fırat'ın doğusuna yönelik harekata ilişkin hazırlıklar tamamlandı.

ABD askerlerinin Donald Trump'un talimatı ile bölgeyi terk etmeye başlaması da operasyona hız kazandırdı.

Mehmetçiğin PKK/PYD hedeflerini bölgeden temizlemek amacıyla yürüteceği operasyona ülkenin büyük bir kesiminden destek geldi. Ancak bu hassas meseleye mesafeli yaklaşan ve şerh koyarak gönülsüz destek veren çevreler de oldu.

KILIÇDAROĞLU: İÇİMİZ YANIYOR

Buna örnek olarak bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, "Tezkere bugün görüşülecek. Oradaki askerlerin burnunun kanamaması için içimiz yana yana 'Evet' diyeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması büyük tepki toplarken, harekata HDP ve bazı sözde "demokrat/liberal" çevrelerin de "savaşa hayır" sloganı arkasına sığınarak itiraz etmeleri dikkat çekti.

EKREM İMAMOĞLU OPERASYONU DESTEKLİYOR MU?

Diğer yandan Fırat'ın doğusuna düzenlenecek operasyon için son hazırlıklar sürerken bir ismin derin sessizliği özellikle dikkat çekti.

CHP'nin adayı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesine karşın şimdiden daha büyük hedefler için kollarını sıvayan ve 2023 yılında Cumhurbaşkanı adayı olmasına kesin gözle bakılan Ekrem İmamoğlu, operasyon hakkında şu ana kadar bir açıklama yapmadı.

Kendisine belirlediği misyon nedeniyle yerel siyaseti bir kenara bırakarak tüm ulusal sorunlar ve gelişmeler hakkında üzerine vazife olmayan açıklamalar ve görüşmeler yapan İmamoğlu'nun bu derin sessizliği, yerel seçim sürecinde yaptığı ittifaklar göz önünde tutulduğunda manidar bulundu.

Ayrıca, tıpkı İmamoğlu gibi, HDP ile kol kola siyaset yapan ve devlete karşı giriştiği faaliyetler nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun operasyonla ilgili görüş belirtmemesi dikkat çekti. / SuperHaber

 

Ekrem İmamoğlu neden günlerdir sessiz? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Suriye Ekrem İmamoğlu Barış Pınarı Harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.