Ekrem İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak?

Ekrem İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenilenen seçimler sonucunda rakibi Binali Yıldırım'dan daha fazla oy alarak seçimi kazandı. Resmi olarak göreve başlayabilmesi için mazbatasını alması gereken Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı ne zaman alacağı konusunda ise birçok araştırma yapılıyor. Peki mazbata Ekrem İmamoğlu'na ne zaman verilecek? İşte yanıtı...

Ekrem İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak? İstanbullunun beklediği seçim 23 Haziran tarihinde gerçekleşti ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Bu gelişmenin ardından Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını ne zaman alacağı araştırılmaya başlandı. Merak edilen bu sorunun cevabı haberimizde. Peki Ekrem İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak? Mazbata Ekrem İmamoğlu'na ne zaman verilecek? İşte yanıtı...

EKREM İMAMOĞLU MAZBATAYI NE ZAMAN ALACAK?

Seçimin sonuçlanmasının ardından itiraz süreci başladı. Maddi hatalar düzeltildi. Sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı ilçe seçim kurullarına bugün saat 15.00'e kadar itiraz hakkı bulunuyor. Partilerin seçim sonuçlarına itiraz etmesi beklenmediği için mazbatanın bugün düzenlenerek İmamoğlu'na verilmesi ihtimali yüksek. Ancak mesai saatleri içinde yasal süreç sonuçlandırılamazsa Ekrem İmamoğlu'na mazbatanın yarın verilmesi bekleniyor.

MAZBATAYI ALIR ALMAZ SARAÇHANE'DE İSTANBULLULARLA BULUŞACAK

İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'deki İBB Başkanlık binasının önünde İstanbullularla buluşacak. İmamoğlu daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan mührü alarak görevine resmen başlayacak. YSK'nın 6 Mayıs günü İstanbul seçimini iptal etmesinin ardından İçişleri Bakanlığı, 7 Mayıs günü İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı 23 Haziran'da yapılacak seçime kadar İBB Başkan vekili olarak görevlendirmişti.

MAZBATA NE DEMEK?

Mazbata, seçimlerin ardından sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Arapça kökenli bu kelime, Osmanlı döneminden bu yana kullanılıyor. Resmî yazışmalarda 'tutanak' olarak adlandırılan kelime, günlük dilde 'mazbata' şeklinde kullanılıyor.

Mazbata kelimesi, daha çok genel seçimlerin ardından duyulsa da yalnızca milletvekilleri mazbata almıyor. Cumhurbaşkanı, belediye başkanları, Danıştay, Sayıştay ve Yargıtay üyeliği gibi görevlere seçilenler de mazbata ile göreve başlıyor. Saltanatın kaldırılmasının ardından halife seçilen Abdülmecid Efendi'ye de Büyük Millet Meclisi tarafından mazbata verilmiş. Yeni halifeye mazbatasını, dönemin Kırşehir milletvekili Müfid Efendi başkanlığındaki heyet kırmızı bir atlas kese içinde sunmuş.

MAZBATA KİMLERE VERİLİR?

Mazbata cumhurbaşkanı, vekillere, belediye başkanlarına, danıştay, sayıştay ve yargıtaylara verilmektedir.

Ekrem İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak? ile ilgili etiketler İstanbul Ekrem İmamoğlu mazbata
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.