Ekrem İmamoğlu, İBB için fitre ve zekat istedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşan ramazan ayı için belediyeye fitre ve zekat çağrısında bulundu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan yardım kampanyasında 90 liralık yardım kolisine 150 lira isteyen, sonra da gelen tepkiler üzerine "o prototip" diyen Ekrem İmamoğlu, yaptığı son çağrıyla yine gündeme oturdu.

BU KEZ FİTRE VE ZEKAT İSTEDİ

İmamoğlu bu kez İBB için fitre ve zekat çağrısında bulundu. İmamoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı çağrıda, "fetvaya gerek yok" demesi de dikkatlerden kaçmadı.

Twitter'dan bir video ile açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Yardımlarınızı ulaştırmada en güvenilir aracı devlet kurumlarıdır. Bu manada belediyelerinize, bize inanın, zekatınıza da, fitrenizi de gerektiği noktada bize verebilme şansınız vardır. Bunun kanunda yeri vardır. Bunun aksini kimse inkar edemez. Bununla ilgili de kimsenin fetva vermesine gerek yok!” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, İBB için fitre ve zekat istedi

Ekrem İmamoğlu, İBB için fitre ve zekat istedi ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Ekrem İmamoğlu fitre zekat fetva
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.