Ekrem İmamoğlu Halk TV'nin önünü açmak için Sözcü'yü mü feda edecek?

Sözcü gazetesin bir süredir İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na uyguladığı ambargo medya kulislerini hareketlendirdi. Medya kulislerinde Ekrem İmamoğlu'nun Sözcü'yü zayıflatarak Halk TV'nin önünü açmaya çalıştığı konuşuluyor.

2023 emelleri doğrultusunda kolları sıvayıp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun önüne geçmeye çalışan Ekrem İmamoğlu, adaylık yolundaki somut adımlarına medyayı kendi güdümüne alarak başladı.

BÜYÜK KRİZ PATLAK VERDİ

Bu kapsamda FOX'unun sunucusu İsmail Küçükkaya, İmamoğlu'nun ödediği iddia edilen 3 milyon dolarlık rekor bir bonservisle Halk TV'ye transfer oldu.

 Emin Çapa'nın Halk TV ekranlarına tartışmalı geri dönüşü de bu durumu destekler nitelikte. Çapa'nın dönüşünde İmamoğlu'nun etkisinin olduğu konuşulanlar arasında.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li İBB'ye yakında medya tarafından da defalarca kez üstü kapalı şekilde hedef alındı.Tüm bu yaşananların ışığında CHP'nin ana akım algı ve kara propaganda araçlarından biri olan Sözcü Gazete ile Ekrem İmamoğlu arasından büyük bir kriz patlak verdi.


FOTOĞRAFI BİLE SİLMEYE BAŞLADILAR

Düne kadar en büyük destekçisi iken SÖZCÜ gazetesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu sansürlemeye hatta fotoğraflardan silmeye başladı.

SÖZCÜ, CHP'nin Elazığ'da düzenlediği programda İmamoğlu'nun olduğu karede yalnızca Kılıçdaroğlu'nu manşete taşıdı. CHP yandaşı gazete İmamoğlu'nun yargılandığı davanın haberinde de adını sansürledi.

Ekrem İmamoğlu Halk TV'nin önünü açmak için Sözcü'yü mü feda edecek? - Resim : 3

SÖZCÜ 'PROBLEM VAR' DEDİ, YAŞANAN KRİZİ DOĞRULADI

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz da gazetesi ve CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki soğuk savaşı doğruladı.

CHP'NİN YARGILANDIĞI DAVA

Sözcü Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davayı "CHP'lilerin yargılandığı adliyeye girişler engellendi" diyerek İmamoğlu'nun adını geçirmedi.

Ekrem İmamoğlu Halk TV'nin önünü açmak için Sözcü'yü mü feda edecek? - Resim : 4

Yılmaz, "İmamoğlu ile yaklaşık iki aydır bir problemimiz var. Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz" dedi.

Zamanı geldiğinide her şeyi anlatacaklarını ifade eden Metin Yılmaz, yaşanan gerilimi kötü sonuçlara yol açabileceği için henüz kamuoyu ile paylaşmayı düşünmediklerini söyledi.

Medyascope'a açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Gazetenin üzerinden, gerçek bir haberin üzerinden yapılan bir hareket söz konusu. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler" şeklinde konuştu.

 İMAMOĞLU - SÖZCÜ SAVAŞINDA HALK TV ETKİSİ

Öte yandan Ekrem İmamoğlu - Sözcü savaşındaki Halk TV faktörü ise tüm dikkatleri üzerine topladı. Kulislerde konuşulanlara göre CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 emellerinin medya ayağı olan Halk TV'nin yeni çıkaracağı gazeteye destek vermek için Sözcü'yü zayıflatmak niyetinde.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, geçtiğimiz aylarda "Halk TV ailesi daha da büyüyor" diyerek gazetece kuracaklarını duyurmuştu.


.

Ekrem İmamoğlu Halk TV'nin önünü açmak için Sözcü'yü mü feda edecek? ile ilgili etiketler Halk TV Sözcü Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.