"Ekrem Bey'den beklenen insani tavır"

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Elazığ'a uğrayıp ardından Erzurum Palandöken'e kar tatiline giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tavrının CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nda da şok etkisi yarattığını söyledi. İmamoğlu'nun "gaflete düştüm, hata yaptım özür dilerim" demek yerine "Kimse benden klasik siyasi tavır beklemesin" dediğini hatırlatan Yılman, " Ondan beklenen klasik siyasi tavır değil zaten, insani tavır." diye konuştu.

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un moderatörlüğünü yaptığı 'Nedir ne değildir?' adlı programda İmamoğlu'nun kar tatilini değerlendiren gazeteci yazar Sevilay Yılman, konuşmasına Tolstoy'un bir sözünü hatırlatarak başladı; "Acı duyabiliyorsan canlısın. Başkalarının acısını duyabiliyorsan insansın." 

Kimsenin Ekrem İmamoğlu'nun ailesi ile tatil yapmasını eleştirmediğinin altını çizen Yılman, "Sayın İmamoğlu'nun Elazığ'dan Palandöken'e geçmesi en başta CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda infiale yol açtı. Görüştüğüm konuştuğum bütün CHP'li kaynaklarım ki Kemal Bey'e çok yakın isimler Kemal Bey'in şok geçirdiğini söylediler. Kurmaylarının aracılığı ile Ekrem Bey'e ulaşıp "doğru olmadı bu" İnsanlar ölürken, hala enkazda insanlar varken, eksi derecelerde insanlar çadırlarda dururken, hal böyleyken dağa tatile gidip oradan fotoğraflar paylaşması için 'doğru olmamıştır' diye mesajlar ilettiğini biliyorum. Bunun da ne kadar doğru olduğunu o kanattan bizzat duyacaktır insanlar. Sayın Kılıçdaroğlu yarın Elazığ'a gidiyor. Ben açıklama bekliyorum. Şahsında Kemal Bey'in çok ciddi tepkiye neden olduğunu biliyorum. Bundan eminim. Değilse kalksınlar itiraz etsinler. Bir lider olarak göstermesi gereken tavırda bu yöndedir bana göre. " dedi. 

Bu topraklarda matem diye çok önemli bir olgu olduğunu vurgulayan Sevilay Yılman, "Matem bir günde bir saatte bitmez. Biz orada tanısak da tanımasak da 41 insanı kaybetmişiz. Görüntüde bile olsa bir siyasisin 'mış' gibi de olsa yapacaksın. Bakan Süleyman Soylu, diğer bakanlar enkazlar içerisinde gezerken, kendilerini bir şekilde halkla buluştururken, sen 'babalık kutsaldır, çocuklarım, ailem kutsaldır' deyip dağa gidip, 5 yıldızlı otelde, kayak resimleri ile dünya da umurumda değil görüntüsü veremezsin. Eğer iddialı bir lidersen." ifadesini kullandı.

"DAĞA ÇIKIP O GÖRÜNTÜYÜ VERMESİNİ BEN NİSPET OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

Ekrem İmamoğlu sıradan bir belediye başkanı olmadığını ve iddialı bir isim olduğunun altını çizen Yılman, "Kendisi de Cumhurbaşkanı adayı mısınız sorularına olabilir mealinden yanıtlar vermiştir. Sen gelecekte 85 milyon insanı kucaklayacak bir siyasete girecek adaysan maalesef hareketlerine dikkat etmek zorundasın. Aile kutsaldır tamam ama siyasete giriyorsanız aile önceliğiniz olamaz. İstanbul'da 16 milyon insan size aile babalığı yapasınız diye oy vermediler. Size İBB başkanlığı yapasınız ve CHP'nin ve o tarafın umudu olasınız diye oy verdi. Çadırda insanlar donarken, enkazın altında hala insanlar aranırken, hastanalerde insanlar komada yatarken o dağa çıkıp o görüntüleri vermek açık söyleyeyim ben nispet olarak değerlendirdim." diye konuştu. 

"GAFLETE DÜŞTÜM DEMELİYDİ"

Ekrem İmamoğlu'nun eleştiriler üzerine bugün yaptığı açıklama için de "Büyük bir talihsizlik" ifadesini kullanan Yılman, "Ben şunu beklerdim 'Gaflete düştüm, kamuoyundan özür diliyorum. Çocuklarımı kıramadım bir gaflete düşüp gittim, olmamalıydı' diye geçiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama Sayın İmamoğlu hiçbir şey olmamış gibi çıktı kendini eleştirenlerle ilgili çok acayip 'İBB Başkanlığımı çekemeyenler var' ne münasebet. Benim 7 sülalem CHP'li. Benim 80 yaşındaki annem o haliyle gidip ona oy verdi. Annem bana diyorki ben bu cahil halimle Ekrem Bey'in yaptığını yapmazdım. 'Nasıl bir şey bu' diyor. Annem normalde bütün gün televizyonu açar kadın programlarını izler. Ama bizim toplumumuzda öyle bir duyarlılık var ki, annem televizyonunu açıyor ve haberden başka bir şey izlemiyor. Çünkü matemdeyiz. Bir matem durumu varken Ekrem Bey'in böyle bir şey yapması hoş olmadı." dedi. 

Ekrem İmamoğlu'nun "kimse benden klasik siyasi tavırları beklemesin" sözünü de hatırlatan Sevilay Yılman, "Ondan beklenen klasik siyasi tavır değil zaten, insani tavır. İnsanlar orada ölürken, donarken, kayak takımları içinde görüntü vermemek hoş olmamıştır. O kayak takımının ne kadar olduğunu bilmeyen var mı. Oradaki bir çadır fiyatıdır o takım. Ekrem İmamoğlu kabul etmeli çok büyük hata yaptı." ifadesini kullandı. 

Yılman, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinin yaptığı "Kemal Bey'i hiç tatile gitmişken gördün mü?" hatırlatmasından da bahsedip, "Gerçekte hiç görmedim. Ya Kemal Bey hiç tatile gitmiyor. Ya da gittiği tatili gizliyor. Ekrem İmamoğlu bu tatil ile hayalkırıklığı yarattı kendi seçmeninde." diye konuştu. 

"Ekrem Bey'den beklenen insani tavır" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Ekrem İmamoğlu Sevilay Yılman deprem Elazığ Palandöken Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.