Ekran kartı fiyatlarında düşüş sürüyor

Ekran kartı fiyatları ve stokları yaklaşık iki yıldır kötü durumdaydı. En son GPU fiyatlarının iyi gittiği ve stokların gün geçtikçe arttığı gözlemlendi. Fiyatlardaki düşüş eğilimi devam ederken ülkemizde geçen aya göre ortalama %11lik düşüş görüldü.

Grafik kartlarının tümünde bir değişim var ve bazı modellerde bu düşüş %15’e varıyor. Bu noktada GTX 1660 Super, RTX 3070 Ti, GTX 1650 Super ve RTX 2060 gibi kartların fiyatı daha fazla ucuzladı. Yalnızca RX 5500 XT 4 GB ve 8 GB kartlarda %7’den daha az bir fiyat düşüşü ortaya çıktı. Diğer kartlarda ise fiyatlar %10’a yakın oranlarda azalmış görünüyor.

Genel olarak her şey olumlu olsa da fiyatlar halen şişik durumda. Mevcut eBay fiyatları, resmi AMD ve NVIDIA liste fiyatlarıyla karşılaştığında en iyi fiyata sahip ürünler bile önerilen fiyata kıyasla %35 daha pahalı.

Ekran kartı fiyatlarında düşüş sürüyor

Kısa süre önce Avrupalı bir perakendecinin bazı ekran kartlarını bir promosyonla birlikte liste fiyatının altında sattığına tanık olmuştuk.Son derece değişken olarak kripto para piyasasının GPU fiyatları üzerinde büyük etkisi var ve tedarik zincirinde halen birçok zorluk görülüyor. Fakat bu düşüş trendi devam edecek gibi görünüyor.

 

Ekran kartı fiyatlarında düşüş sürüyor ile ilgili etiketler İndirim ekran kartı stok amd nvidia
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.