EKPSS 2022 ne zaman yapılacak? Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihi belli mi?

Engelli bireylere devlette çalışma imkanı veren EKPSS, 2 yılda bir düzenleniyor. 2021 yılında yapılmayan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 2022 ylında yapılacak mı sorusu da önem kazandı. İşte EKPSS 2022 için düşünülen tarih...

ÖSYM tarafından engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen EKPSS, 2021 yılında yapılmadı. Sınava katılmak isteyen engelli bireyler, önümüzdeki yılın Engelli Kamu Personeli Seçme Sınav tarihini araştırmaya başladı. Konu ağırlıklarının da merak edildiği sınav, 2 yılda bir düzenleniyor.

EKPSS 2022 NE ZAMAN?

2021 yılında düzenlenmeyecek olan EKPSS 2022 yılının Eylül ayında yapılması planlanıyor. Ancak ÖSYM, henüz kesin bir tarih belirlemedi.

EKPSS ne zaman yapılacak? 2021'de EKPSS var mı? İşte konuya dair ayrıntılar

EKPSS HAKKINDA

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

EKPSS 2022 ne zaman yapılacak? Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihi belli mi? ile ilgili etiketler EKPSS ekpss 2022 ne zaman Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.