Ekonomiye 600 milyar liralık katkı sağlayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni konut kampanyasının ekonomiye katkısını açıkladı. Dün Hazine Bakanı Nureddin Nebati ile birlikte kampanyayı açıklayan Kurum, bugün kampanyanın getirileri konusunda twit ile bilgi verdi. Kurum, “Kampanya ile 600 milyar liralık yeni katma değer oluşacak. Tam 250 sektörün çarkları hızlanacak. Yüz binlerce kardeşimize iş kapısı açılacak” diye yazdı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Kurum, dün yaptığı açıklamada ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” projesiyle ilgili detayların 16 Ocak'tan itibaren kurulacak web sitesi üzerinden takip edilebileceğini belirterek, "Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek" dedi.

Ekonomiye 600 milyar liralık katkı sağlayacak

Vatandaşların barınma hakkını yerine getirmek için yoğun bir gayret içinde olduklarını belirten Kurum şöyle konuştu:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak; milletimizin refahını, insanımızın mutluluğunu, yavrularımızın istikbalini merkeze alarak; Türkiye Yüzyılı’nda Mutlu İnsanların Muhteşem Türk Şehirlerini hedef olarak belirlemiş durumdayız. Bu büyük hedefe yaraşır bir şekilde, öncelikli olarak, insanımızın barınma hakkını yerine getirmek için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu anlayışla; küresel salgınla beraber gelen ekonomik daralmayı, arz problemine sebep olan maliyet artışlarını, malzeme tedariğine dair bozulmayı kendimize bir engel olarak asla görmedik, görmüyoruz."

"Kura çekimlerimizi Mart ayına kadar tüm illerimizde tamamlayacağız"

Kurum, geçtiğimiz eylül ayında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başlatıldığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"500 bin sosyal konut, 1 milyon altyapısı ve imarı hazırlanmış konut arsası ve esnafımız için 50 bin iş yeri projemizi milletimize sunduk. Kura çekimlerimizi Mart ayına kadar tüm illerimizde tamamlayacak; en geç 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim etmenin mutluluğunu yaşayacağız. İnşallah biten konutlarımızın ardından da yeni etaplar halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz."

"İlk etapta 100 bin aile ev sahibi yapılacak"

Bakan Kurum, “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim" kampanyasıyla ilk etapta 100 bin ailenin birkaç ay içerisinde ev sahibi yapılacağını açıkladı.
Kurum, kampanyaya başvuru süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:

*Öncelikle, yüklenici firmalarımız belirleyeceğimiz kriterlere uygun yapılan konut projeleriyle birlikte bu kampanyamıza dahil olacaklar.

*Konut almak isteyen vatandaşlarımız, kendi ödeme koşullarına uygun daireleri seçecekler ve bankaya başvuracaklar.

*Bankalarımız da uygunluk durumunda krediyi vatandaşımıza tahsis edecek ve satın alma süreci başlayacak. Öte yandan kampanya konut üreticilerini de heyecanlandırdı. Şirketler yeni projeler için çalışmaya başlayacaklarını açıkladı.

Ekonomiye 600 milyar liralık katkı sağlayacak ile ilgili etiketler emlak konut ekonomi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum Nureddin Nebati
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.