"Ekonomik OHAL" iddiasını ortaya atan isimler hep muhalif kanattan!

CHP tarafından fonlanan muhalif medya "Ekonomik OHAL" iddiasını ortaya atarak bunu iktidara mal etme konusunda oldukça mahir.. Son olarak "Erdoğan'a yakın bir isim" olarak sunulan İzzet Özgenç bu iddiayı gündeme getirdi. Ancak Özgenç'in, Erdoğan'a muhalif olduğu ortaya çıktı!

İlk olarak Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın ortaya attığı, sonrasında ise "Erdoğan'a yakın bir isim" olarak kamuoyuna sunulan hukuk profesörü İzzet Özgenç'in gündeme getirdiği "ekonomik OHAL" iddiası tartışılmaya devam ediyor.

Muhalif medyada, "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" açıklaması ile şimşekleri üzerine çeken İzzet Özgenç'in "iktidara yakın bir isim" olduğu iddia edilmişti.

İZZET ÖZGENÇ ERDOĞAN’A YAKIN MI?

Ancak durumun böyle olmadığını Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugün köşesinde paylaştı.

Özgenç'in muhalif bir isim olduğuna dikkat çeken Selvi şu ifadeleri kullandı;

"İzzet Özgenç bir dönemler Erdoğan’ın fikirlerinden istifade ettiği önemli bir hukukçuydu. Ama İzzet Hoca bir süredir muhalif. İktidara yönelik eleştirilerini esirgemiyor. Bunu saygıyla karşılıyorum. İzzet Özgenç’in OHAL’le ilgili paylaşımları; Erdoğan’a çok yakın bir isim, kendi görüşlerini değil Erdoğan’ın düşüncesini yansıtıyor şeklinde değerlendirmelere konu olduğu için hatırlatmak istedim.

İzzet Hoca artık Erdoğan’a yakın değil, onun görüşlerini paylaşmıyor. Ayrıca İzzet Hoca’nın OHAL’le ilgili değerlendirmesinin Erdoğan’ın eğilimini yansıttığı yorumlarından en çok Cumhurbaşkanı’nın rahatsız olduğundan eminim.

Bu iddia hem doğru değil hem de bu dönemde ekonomiye yapılacak olan en büyük kötülük, OHAL ilan edilmesini gündeme getirmek olur. Ekonominin en kritik süreçten geçtiği bir dönemde, oluşturulmak istenen sisli hava en çok Erdoğan’ı rahatsız eder. Ekonomi nedeniyle OHAL ilan eden ülkeye yabancı sermaye gelir mi?"

YAZININ TAMAMI İÇİMN TIKLAYIN...

 

"Ekonomik OHAL" iddiasını ortaya atan isimler hep muhalif kanattan! ile ilgili etiketler OHAL Soner Yalçın Abdulkadir Selvi izzet özgenç köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.