Ekonomik güven endeksi açıklandı: Bir önceki aya göre yüzde 5,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında 92,6 iken, Haziran ayında %5,6 oranında artarak 97,8 değerine yükseldi.

Ekonomik güven endeksi Haziran verileri açıklandı. Haziran ayı ekonomik güven endeksi 97,8 olarak kaydedildi. Mayıs ayında bu rakam 92,6 olarak gerçekleşmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 5,8 ARTTI

Tüketici Güven Endeksi bir önceki aya göre Haziran ayında yüzde 5,8 oranında artarak 81,7 değerini, reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,5 oranında artarak 109,8 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 6,2 oranında artarak 108,5 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 4,8 oranında artarak 105,7 değerini ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında artarak 82,4 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksi açıklandı: Bir önceki aya göre yüzde 5,6 arttı! ile ilgili etiketler Ekonomik Güven Endeksi TÜİK rakam
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.