Ekmekten sonra bir yasak daha

Çok yüksek riskli şehirler arasında bulunan Edirne'nin Keşan ilçesinde pazar günleri 'ekmek almaya çıktım' bahanesine başvurulmaması için fırınların kapalı kalması kararı verilmişti. Bu kez de İpsala ilçesinde ev ziyaretlerine yasak geldi. Bu kararın nedeni olarak da ilçedeki vaka artışlarının yüzde 90'ının ev ziyaretlerine bağlı olması gösterildi.

Çok yüksek riskli" şehirler arasında bulunan Edirne'nin İpsala ilçesinde, ev ziyaretlerinin yasaklanması kararı alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, İpsala ilçesinde vaka sayısı mutant virüsün de etkisiyle büyük artış gösterdi.

Vakaların bulaş kaynağının ise yüzde 90 gibi yüksek bir oranda ev ziyaretlerinden kaynaklandığı belirtildi.

Bunun üzerine vaka artışlarını önlemek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ev ziyaretleri geçici olarak yasaklandı.

Ekmekten sonra bir yasak daha

"ZİYARET TALEPLERİNİ KABUL ETMEYELİM"

Hıfzısıhha Kurulu'nun kararına ilişkin yapılan açıklamada 'vaka yayılım hızının önüne topyekun mücadeleyle geçilebileceği' belirtilerek şu uyarıda bulunuldu:

"Lütfen komşularımızın, akrabalarımızın, arkadaşlarımızın ziyaret taleplerini kabul etmeyelim. Hepimiz aile üyelerimizi bu konuda uyaralım. Kendimizin, ailemizin, sevdiklerimizin ve toplumun sağlığı için daha duyarlı olalım. Tüm kurallara uyarak en kısa sürede normalleşelim. Çaba ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Birlikte başaracağız."

Ekmekten sonra bir yasak daha ile ilgili etiketler Edirne İpsala hıfzısıhha mutant virüs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.