Ekmek pişirip korona yaydılar

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı Mahallesi'nde kadınların ekmek pişirmek için bir araya gelmesi sonucu tam 72 kişi koronavirüse yakalandı. Mahallede yaşayan her 9 kişiden yaklaşık 1'inin virüsü kapması sonucu karantina uygulanmaya başlandı. 10 gündür uygulanan karantina bugün itibariyle sonlandırıldı.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine 65 kilometre uzaklıkta 615 kişinin yaşadığı 150 haneli Kapuzbaşı Mahallesi'nde kadınlar, kış öncesi ekmek pişirmek için biraraya geldi. 5 Aralık'ta bir araya gelen kadınlardan bazıları bir kaç gün sonra, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastanelere başvurdu.

Yapılan testler sonucu kadınların Kovid-19 pozitif oldukları anlaşıldı. Kadınlar evlerinde izole edilirken tüm mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı gereği 9 Aralık'ta karantina altına alındı.

Ekmek pişirip korona yaydılar

Bu süreçte test yapılan 72 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. 71 kişi evlerinde tedavi görürken, 1 kadının ise, Kayseri Şehir Hastanesine yatırıldı.

Mahalleye uygulanan 10 günlük karantina süresi bugün sona erdi.

Ekmek pişirip korona yaydılar - Resim : 2

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle mahallelinin pazartesi gününden itibaren dışarı çıkabileceği bildirildi.

Ekmek pişirip korona yaydılar ile ilgili etiketler Kayseri ekmek
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.