Ekmek, ekmek olalı böyle zam görmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek'e yüzde 25 zam kararı aldı. 1 TL olan Halk Ekmek, yüzde 33 zamla yarından itibaren 1.25 TL’ye satılacak.

İstanbul’da Halk Ekmek büfelerinde satılan ekmek yarından itibaren yüzde 25 zamlı olarak verilecek. En son Eylül 2020’de yapılan yüzde 33 zamla 1 TL olan Halk Ekmek 1.25 TL’ye satılacak.

İstanbul'daki fırıncılar da ağustosun ikinci perşembesi İTO Meclis Komisyonu'na 230 gram ekmeğin 2 TL'den 2.5 TL'ye çıkmasını talep etmeye hazırlanıyor.

‘BU ZAM KAÇINILMAZDI’

Haber Global’de yer alan habere göre, İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, "Artan un ve enerji maliyetleri karşısında bu zam kaçınılmazdı" dedi.

Ekmek, ekmek olalı böyle zam görmedi!

Sadece un fiyatlarındaki yıllık artışın yüzde 50'yi bulduğunu kaydeden Nama, "Bu yıl kuraklıktan dolayı buğday rekoltesinde ciddi bir düşüş var. Kurdaki artışlarla birlikte ithalat maliyeti de yükselecek. Elektrik ve doğalgazdaki artışlar, işçilik maliyetleri ve ağır vergi yükleri zorlayınca fiyatlarda düzenleme yapmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Öte yandan, İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, ağustos ayının ikinci perşembesi toplanacak İTO Meclis Komisyonu'na İstanbul'da şu an 220 gramı 2 TL'den satılan ekmeğin 2.5 TL olmasını teklif edeceklerini söyledi. Demir, bunun gerekçesini un fiyatlarındaki durdurulamayan artışlar olarak gösterdi.

Ekmek, ekmek olalı böyle zam görmedi! ile ilgili etiketler İBB zam ekmek halk ekmek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.