Ek gıdaya geçişte mama sandalyesi seçimi önemli

Ek gıdaya geçiş döneminde mama sandalyesi seçimi hem çocuğunuzun sağlığı açısından hem de ek gıdaya geçiş döneminde daha kolay uyum sağlaması açısından önemli bir unsudur. Mama sandalyesi kadar çocuğunuza yemek masasında yer açmanız da bu sürece uyum sağlamasını oldukça kolaylaştırır.

Ek gıdaya başlayan çocuk için ilk olarak bir mama sandalyesi alınması gerektiği uyarısında bulunan Dr. Öğr. Üyesi Murat Cömert “Mama sandalyesinin yapımında kullanılan boya ve malzemelerin alerjen ve kanserojen madde ihtiva etmemesine dikkat edilmelidir. Çocuk güvenliği için mama sandalyesindeki tepsinin üzerinde çatal, bıçak, tabak ve bardak bırakmayınız. Mama sandalyesinin tepsisini her öğün sonrası hijyen açısından sabunlu su ile yıkayınız” dedi.

Ek gıdaya geçişte mama sandalyesi seçimi önemli

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Murat Cömert, çocukların ek gıdaya geçiş sürecinde kullanılan mama sandalyesi seçimine dikkat çekti. Dr. Öğr. Üyesi Murat Cömert, mama sandalyesi seçimi konusunda ailelerin kesinlikle güvenlikli ürünleri tercih etmesi gerektiğini belirterek “Ek gıdaya başlandığında aile içerisinde herkesin başında toplandığı sofralara yeni bir yer açmak gerekecektir. Bunun içinde ilk olarak bir mama sandalyesi alınması gerekir. Güvenlik sertifikası olan ürünleri almaya gayret gösterelim. Unutmayalım ki çocuklar sandalyenin içinde hareketli olacakları için sandalyenin sağlam ve dengeli durması gerekir. Emniyet kemeri olmazsa olmazlardandır. Her ürünü aldığımızda dikkat ettiğimiz noktalar olduğu gibi mama sandalyesini seçerken de bazı noktalara dikkat etmek gerekir” dedi.

KONFORLU MAMA SANDALYELERİ ALIN

Dr. Öğr. Üyesi Murat Cömert, mama sandalyesi alımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyararak açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: İlk olarak mama sandalyesinin kurulumu kolay olmalı, çok yer kaplamamalı, evin içinde kolay taşınabilmesi için tekerlekli olmalı, tepsisi çıkarılıp takılabilir olmalı. Yemek sonrası temizlik için çift tepsili olması daha avantajlı olacaktır. Tepsinin çıkması ilerleyen yaşlarda sandalye olarak kullanılabilir. Her yemek lekesine karşılık olarak kolay temizlenebilir bir mama sandalyesi olmalı, farklı boylardaki masalarda oturabilmesi için seviyesinin ayarlanabilir olması gerekir. Mama sandalyesinin minderli olması bebeğinizin konforunu arttıracaktır. Mama sandalyesinin tepsisini her öğün sonrası hijyen açısından sabunlu su ile yıkayınız.

Ek gıdaya geçişte mama sandalyesi seçimi önemli - Resim : 2

GÜVENLİK SERTİFİKASI OLAN ÜRÜNLERİ ALIN

Güvenlik açısından tekerlekli mama sandalyelerinde çocuğun oturttuktan sonra tekerleklerin kilitli olduğuna dikkat edilmesi gerektiğine değinen Dr. Öğr. Üyesi Murat Cömert, şöyle devam etti: Mama sandalyesi kullanımında hem belden hem omuzdan emniyet kemerini takalım. Çocuk güvenliği için mama sandalyesindeki tepsinin üzerinde çatal, bıçak, tabak ve bardak bırakmamaya özen gösterelim. Çocuğunuz sandalyede otururken tepsiden tutup hareket ettirmemelisiniz. Mama sandalyesi seçiminde diğer çocuk ürünlerinde de dikkat ettiğimiz gibi güvenlik konusu öncelikli olmalıdır. Güvenlik sertifikası olan ürün alımına gayret gösterilmelidir. Unutmayalım ki, çocuklar sandalyenin içinde hareketli olacakları için sandalyenin sağlam ve dengeli durması gerekir. Mama sandalyesinin yapımında kullanılan boya ve malzemelerin alerjen ve kanserojen madde ihtiva etmemesine dikkat edilmelidir. Ürünlerimizi güvenilir markalar içerisinden seçilmesi ve kullanımının pratik olması gerekmektedir. Öncelikle mama sandalyesini almaya çocuğunuz ile beraber gidiniz. Çocuğunuzu sandalyeye oturtup rahat edip etmediğini gözlemlemelisiniz. Rahat etmediği bir sandalye beslenmeyi çekilmez hale getirecektir.

Ek gıdaya geçişte mama sandalyesi seçimi önemli ile ilgili etiketler mama sandalyesi seçimi ek gıdaya geçiş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.