Ehliyet ve pasaportlar nereden alınır?

Bakan Soylu, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen Türkiye Müfettiş Kurulu 2017 Yılı İnceleme-Araştırma Çalışmaları Programı’na katıldı. Süleyman Soylu yaptığı açıklamayla artık pasaport ve ehliyetlerin emniyetten alınmayacağını açıkladı. Peki Ehliyet ve pasaportlar nereden alınacak?Ehliyet almak için gerekli belgeler nelerdir? Pasaport almak için gerekli belgeler nelerdir? Detaylar haberimizde

Ehliyet ve pasaportlar emniyetten alınıyordu. Ancak bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu emniyetin pasaport ve ehliyet vermeyeceğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen Türkiye Müfettiş Kurulu 2017 Yılı İnceleme-Araştırma Çalışmaları Programı'nda açıklamalarda bulundu. Programda ehliyet ve pasaport veren kurumlarında değiştiğini açıkladı. Peki, Ehliyet ve pasaportlar nereden alınacak? Ehliyet almak için gerekli belgeler nelerdir? Pasaport almak için gerekli belgeler nelerdir? Detaylar haberimizde

pasaport

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye’nin İHA’larını özel sektörde bu işe kendisini adamış bir anlayış kurdu. Terörle mücadelede bu bahardan itibaren ne kadar üstünlük kurduğumuz apaçık ortadadır. Bir tek şehit vermedik İHA’ların yapmış olduğumuz operasyonlarda. Operasyonlarda bir yaralımız da yok. Peki acaba bu sistemi bu güne kadar erteleyen unsur kimdi ve neydi, nasıl bir süreçti" dedi.Bakan Soylu, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen Türkiye Müfettiş Kurulu 2017 Yılı İnceleme-Araştırma Çalışmaları Programı’na katıldı.Burada konuşan Bakan Soylu, Türkiye’nin rakamsal büyümesinin yanında algısı, anlayışı, yöneten ve yönetilen ilişkisinin de aynı ölçüde değiştiğini kaydetti.

suleyman-soylujpg

EHLİYET VE PASAPORTLAR NEREDEN ALINIR?

Vatandaşın bürokrasiyle karşı karşıya kaldığı süreçleri azaltmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Soylu, “Vatandaşımız için bürokratik işlemlerde zaman ve mekan tasarrufunu iyi yapmalıyız. 11 milyon 100 bin nüfus idaremiz yeni çipli kartlardan verdiler. 1.5-2 ay patinaj yaptık. Yedi günde bunu sağlıyoruz. Bunu bir gün daha aşağı düşüreceğiz. Şehir merkezleri içinde beş güne ineceğiz. Vatandaşımıza kaliteli ve hızlı hizmet vermek için mücadele ediyoruz. Bundan sonra pasaport ve ehliyeti nüfus idaresi verecek. Vatandaş bir parmak basınca devlet sana bir daha parmak bas demeyecek. Hem vatandaşımız fazla zaman tüketmeyecek hem de kamu dairesindeki verimliği en üst noktaya çıkaracağız. Bütün bunlarla birlikte trafikteki tescili 2018 Mart’a yetişecek noterlere vereceğiz. Maliyet yükselmesi olmayacak” ifadelerini kullandı.Bakan Soylu, 15 Temmuz sonrasında 195’ten 105’e düşen müfettiş sayısını arttırmak için 20 alım daha yapacaklarını sözlerine ekledi.

PASAPORT ALMAK İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİ?

TC kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı (15 yaşından büyüklerde fotoğraf olması gerekmektedir)
2 adet Biyometrik Fotoğraf (5X6 cm).
Biyometrik fotoğraf cepheden çekilmiş, güneş gözlüksüz, arka fonu beyaz renkte olan normal bir vesikalık fotoğraftır.
Biyometrik fotoğraf çizgi (kalın ya da ince) ile çerçeve içine alınmamalıdır.
Biyometrik fotoğraflarda yüz 32 ile 36 mm arasında olmalıdır.
Fotoğrafların 5X6 cm ebatlarından küçük olması durumunda tarayıcıda taranamamaktadır.
Pasaport Defter Bedeli Makbuzu

Vergi tahsil alındısının “MÜKELLEF” yazılı birinci suretine “TAHSİL EDİLMİŞTİR”kaşesi ile banka görevlisinin“ISLAK İMZASININ” bulunması gerekmektedir. Dekont müracaat esnasında ibraz edilecektir. İnternetten bu hesaba havale veya EFT yapılsa bile bankalardan bizzat makbuz alınması gerekmektedir.

Harç Bedeli Makbuzu

Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen Pasaport Harç Bedeli, tüm Bankalara yatırılabilir. Dekonta “TAHSİL EDİLMİŞTİR” kaşesi basılıp yetkililer tarafından imzalanmasından sonra “MÜKELLEF” yazılı birinci nüshasının alınması gerekmektedir. Buna dair makbuz (Dekont) müracaat esnasında ibraz edilecektir. Yeni düzenlemelerle birlikte Umuma Mahsus Pasaportlar 10 yıla kadar tanzim edilebilmekte olup, 18 yaşından küçük olanlar için bu süre 5 yıl olarak uygulanmaktadır.

Mevcut Pasaport

Daha önce alınmış bir pasaport var ise, müracaat esnasında bu pasaportun da getirilmesi gerekmektedir.

18 Küçük Olanlar ile Mahcurlar İçin Muvafakatname
18 yaşından küçük olanlar ve mahcurların pasaport alabilmeleri için kanuni mümessilleri tarafından noterce veya pasaport vermeye yetkili makamlarca tanzim edilmiş muvafakatname ibraz etmeleri gerekmektedir.
4721 Sayılı Türk Medeni kanununun ilgili maddesi gereği; Evlilik devam ettiği sürece anne ve baba birlikte muvafakat vereceklerdir. Ortak hayata son verme, boşanma halinde Mahkeme tarafından velayat kime verilmiş ise sadece onun muvafakatı, anne veya babadan birinin ölümü halinde sağ olanın muvafakatı, anne ve baba evli ancak bunlardan birinin kısıtlı olması (ceza evinde olması) halinde velayetin kısıtlı olmayan tarafa ait olduğundan, kısıtlı olmayanın muvafatı (Kısıtlılık hali sona erince ikisinin muvafatı), anne ve babanın hastalığı, deneyimsizliği, özürlü olması vb. sebeplerden dolayı velayet görevini yerine getirememesi hallerinde Mahkeme kararı ile velayet kaldırılmış ise yine Mahkemece tayin edilen vasinin muvafakatının ibraz edilmesi gerekmektedir.
Pasaport alacak kişinin kaç yaşında olursa olsun pasaport müracaatına bizzat gelmesi gerekmektedir.
Öğrenci Meşruhatlı (Harçsız) Pasaport Almak İsteyen Vatandaşlarımız

a-)Öğrenimine Türkiye’de devam edenler;

Öğrenimine Türkiye’de devam eden öğrencilerin, Öğrenim görülen Yüksekokul yönetimlerine (Rektörlük/Dekanlık/MYO Yönetimi/Enstitü Yönetimi vs.) başvurarak, okul yönetimince verilen öğrenci belgesiyle Defterdarlık/Mal Müdürlüğüne başvurarak onaylanan belge ile Pasaport Şube Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir.

b-) Öğrenime yurtdışında devam edenler;

Öğrenimine yurt dışında ki okullarda devam eden öğrencilerin okullarından aldıkları “Öğrenci olduklarını belirtir belgeleri” ile T.C. Büyükelçiliği, Başkonsolosluğu, Eğitim Müşavirliğine başvurarak, söz konusu dış temsilciliklerimizce Maliye Bakanlığı arasında yapılacak yazışma sonucundan başkaca mani bir durumu olmaması halinde harçsız öğrenci pasaportu düzenlenebileceği,
Yurt içinde ise T.C Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu/Eğitim Müşavirliğince uygun görülmesi halinde uygun görüş yazısı ile Defterdarlık/Mal Müdürlüğüne başvurulması;

c-)Yurtdışındaki Okula kayıt yaptıracaklar için;

Yurtdışında, ÖSYS Yükseköğretim programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim kurumlarına yerleştirilenlerin ÖSYS sonuç belgesi ile T.C Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu/Eğitim Müşavirliğine başvurarak söz konusu dış temsilciliklerimizce Maliye Bakanlığı arasında yapılacak yazışma sonucunda Başkaca engel bir durum olmaması halinde harçsız öğrenci pasaportu alabilirler.

Yurt içinde,ÖSYS Yükseköğretim programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim kurumlarına yerleştirilenlerin ÖSYS sonuç belgesi ile Defterdarlık/Mal Müdürlüğüne başvurulması gerekmekterdir.

cropped_content_ehliyet-ve-pasaport-artik-emniyetten-verilmeyecek_8mWZ0S9c9G0Vy0r

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

"Tek hekimden alınan 'Sürücü olur' sağlık raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi." Vatandaşlar bu belgelerle emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvuracak. 2017 yılı için sınavlarda başarı gösterip ehliyet almaya hak kazananların ehliyetlerini alabilmeleri için hazırlamaları gereken belgeler aşağıda sıralanmıştır.

Diploma Fotokopisi (Aslı veya Noter tastkli) veya

Öğrencilerden 2 adet öğrenci belgesi asıl olacak

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

7 Adet Fotoğraf

Savcılıktan Temiz Kağıdı

Sağlık Raporu (Tek tabibten veya hastaneden sürücü olur raporu Aile hekimleri ücretsiz veriyor)

Evli Bayanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopisi

Kan Gurubu Kartı

Ehliyet ve pasaportlar nereden alınır? ile ilgili etiketler ehliyet pasaport Süleyman Soylu ehliyet ve pasaport nereden nereden alınacak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.