Ehliyet sınavı Mart ayı tarihleri açıklandı! Ehliyet sınavı ne zaman?

Ehliyet sınavı Mart ayı tarihleri açıklandı! Uzun süredir ara verilen ehliyet sınavları tekrardan yapılmaya başlandı. Sürücü adayları Mart ayı ehliyet sınavı ne zaman yapılacak sorusuna cevap arıyor. İşte, Mart ayı ehliyet sınav tarihleri…

Ehliyet sınavı ne zaman gerçekleşecek merak eden sürücü adayları araştırmalara başladı. Ehliyet sınavı Mart ayı tarihleri açıklandı. İki aşamadan oluşmakta olan ehliyet sınavları Mart ayında teorik sınava girecek olan adayların sınavları 1–10 Mart tarihleri arasında gerçekleşti.

Sürücü adayları belirlenen merkezlerde elektronik sınavlara girerek sonuçlarını kısa süre içinde öğrendiler. Ehliyet sınavının ikinci aşaması olan direksiyon sınavının salgın sebebi ile şu sıralar yapılması daha da zorlaşmıştır.

Ehliyet sınavı ne zaman?

Sürücüler için teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilmektedir. Yine direksiyon sınavı tarihi de en yakın tarihe ayarlanacak şekilde MEB tarafından belirlenmektedir. Şu sıralar içinde bulunduğumuz salgın sebebiyle direksiyon sınavlarına bir süre ara verildiği bilinmektedir. 15 Ocak 2021 tarihinde MEB tarafından yayınlanan yazıda; “Direksiyon sınavına giren kursiyerler ve direksiyon sınavında görev alan personel sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak ve direksiyon sınavları yapılacak.” Açıklaması yapıldı.

Ehliyet sınavı Mart ayı tarihleri açıklandı! Ehliyet sınavı ne zaman?

Ehliyet Alma Şartları Neler?

Ehliyet almanın temelde üç şartı vardır. Bunlardan ilki ehliyet almak için uygun yaşta bulunmalısınız. Bununla birlikte yaş tutsa bile her ehliyet sınıfı için başvuru yapılamamaktadır. Bu noktada ikinci şart devreye girmektedir. İkincisi ise deneyim şartıdır. Trafik yönetmeliğine göre en az ilkokul mezunu olanlar ehliyet almak amacıyla başvuru yapabilmektedir.

Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler

-Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

-4 Adet Biyometrik Fotoğraf

-Sürücü olur sağlık raporu

-Sicil kaydı(e-devlet üzerinden alınabiliyor.)

-Öğrenim belgesi(Diploma, Geçici belge, Tasdikname veya öğrenci belgesi)

Ehliyet sınavı Mart ayı tarihleri açıklandı! Ehliyet sınavı ne zaman? ile ilgili etiketler ehliyet sınav tarihleri ehliyet sınavı ne zaman mart ayı ehliyet sınavları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.