Ehliyet kimlik birleştirme randevusu nasıl alınır? Ücreti ne kadardır?

Ehliyet ve kimlik birleştirme randevusu nasıl alınır? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sürücü belgeleri bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yüklenebilecek. Ehliyet ve kimlik birleştirme ücreti ne kadardır? Tüm detaylar haberimizde…

Kimlik ve ehliyet kartları bundan böyle artık tek bir çatı altında toplanacak. Geçtiğimiz günlerde konu hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teknolojinin sağladığı kolaylıklar ile bundan böyle vatandaşımızın işlerini daha çabuk halletmesi için bu büyük devrimden söz etmişti.

Ehliyet ile kimlik kartı birleştirme işlemi için öncelikle randevu alınması gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü “randevu.nvi.gov.tr” web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu alınabilir.

EHLİYET VE KİMLİK BİRLEŞTİRME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

21 Eylül tarihinden itibaren, yeni tip sürücü belgelerinin Türkiye genelinde Nüfus Müdürlükleri'nden randevu alınmak suretiyle yeni nesil kimlik kartlarına yükleme işlemleri başlayacak. Bu işlem için; sürücü belgesindeki bilgilerin yüklenmesi için herhangi bir ücret alınmayacak.

Sürücü belgesinin geçerlilik süresi dolduğunda tıpkı eski kartların yenilenmesi gibi, kimlik kartlarından otomatik olarak silinecektir.

Ehliyet kimlik birleştirme randevusu nasıl alınır? Ücreti ne kadardır? ile ilgili etiketler Ehliyet kartı kimlik kartı Ehliyet kimlik birleştirme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.