EGM en az lise mezunu 31 yaşını aşmamış Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı! İşte EGM bekçi alımı için başvuru şartları!

Polis Akademisi bekçi alımları için heyecanlı bekleyiş başladı. 2022 yılında binlerce aday bekçi alımları için gelecek olan müjdeli habere kilitlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı kapsamında yapılacak olan bekçi alımı başvuru şartları için adaylar detayları yakından görmek istedi. İşte EGM bekçi alımı için başvuru şartları…

2022 yılında Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için başvurular henüz başlamadı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru yapılmasına rağmen ataması yapılıp eğitim almamış olan adayların planlamasının gerçekleştiği ve konu hakkında detaylarında e-Devlet üzerinden erişime açıldığı belirtildi.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, “2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı sonrası atamaları yapılan bekçi adayları ile daha önceki dönemlerden mahkeme kararı, sağlık kurulu raporu vb. sebepler ile ataması yapılanlardan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Temel Eğitimi almamış olan adayların planlaması yapılmış olup, konuya ilişkin açıklama e-devlet şifresi ile öğrenilebilecektir.” ifadeleri yer aldı.

EGM en az lise mezunu 31 yaşını aşmamış Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı! İşte EGM bekçi alımı için başvuru şartları!

EGM Bekçi Alımı Başvuru Şartları

Henüz EGM tarafından yeni bekçi alımı için ilan yayınlanmadı. Ancak ilan yayınlandığında detaylar haberimizin içeriğinde olacak. Yeni alımlar başladığında genel başvuru şartlarının şöyle sıralanması beklenmekte:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- En az lise mezunu ve dengi okul mezunu olmak
- En az 1.67 boyunda olmak
- Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak
- 31 yaşından gün almamış olmak
- Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak
- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Bekçi Alımı Çalışma Şartları

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin büyük çoğunluğu 12 saat civarında ve gece çalışmaktadır. İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır.

 

EGM en az lise mezunu 31 yaşını aşmamış Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı! İşte EGM bekçi alımı için başvuru şartları! ile ilgili etiketler Polis Akademisi çarşı ve mahalle bekçisi egm bekçi alımı başvuru şartları
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.