Ankara'da eğitim uçağı düştü!

Ankara'nın Beypazarı ilçesine bağlı Kırbaşı Mahallesi Gıcıgöz mevkisine eğitim uçağı düştüğü ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Düşen eğitim uçağının 'Hürkuş' olduğu, 2 pilotun eğitim uçağından paraşütle atlayarak kurtulduğu öğrenildi.

TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ'DEN AÇIKLAMA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den (TUSAŞ) yapılan açıklamada, test uçuşu yapan Hürkuş uçağının saat 12.30 sıralarında Ankara Beypazarı bölgesinde kaza geçirdiği bildirildi. Uçakta bulunan 2 pilotun sağlık durumlarının iyi olduğu ve kontrol amaçlı hastaneye sevk edildikleri belirtildi.

Ankara'da eğitim uçağı düştü!

TUSAŞ'tan yapılan açıklamada "Bugün saat 12.30 sıralarında test uçuşu yapan Hürkuş uçağımız Ankara Beypazarı bölgesinde kaza geçirmiştir. Uçakta bulunan 2 pilotumuzun sağlık durumları iyi olup, kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler devam etmekte olup, kaza nedeni yapılacak araştırma sonucunda belli olacaktır" denildi.

Öte yandan kaza bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ankara'da eğitim uçağı düştü! - Resim : 2

Beypazarı Kaymakamı Temel Ayca ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da bölgeye gitti.
Kaymakam Temel Ayca, pilotların sağlık durumunun iyi olduğunu, helikopter ambulansla hastaneye sevk edildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Kaplan da eğitim uçağının Kırbaşı Mahallesi yakınlarındaki araziye düştüğünü ve pilotların sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Pilotlarımıza geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle kazalar yaşanmaz." dedi.

Ankara'da eğitim uçağı düştü! ile ilgili etiketler Ankara kaza eğitim uçağı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.