Egg Benedict tarifi nedir? Nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Egg Benedict tarifi nedir? Nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Muhteşem bir yumurta tarifi olan Eggs Benedict’i sizler için araştırdık. Yarım İngiliz muffin’i olarak da bilinen Eggs Benedict’in tarifi ve malzemeleri sizler için haberimizde…

Egg Benedict tarifi nedir? Nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?  Bazı yörelerde Eggs Royale olarak da geçen, somonlu olan ve yurdumuzda daha makbul olan bu tarif her kahvaltıya çok yakışacak. Egg Benedict tarifi nedir? Nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? 

Eggs Benedict Tarifi İçin Malzemeler

-2 dilimköy ekmeği

-2 adetbüyük yumurta

-2 yemek kaşığıbeyaz üzüm sirkesi

-4 dilimfüme somon

-1/2 çay kaşığıtuz

-1/2 çay kaşığıkarabiber

Holandez sos için:

-3 adetbüyük yumurta sarısı

-3 yemek kaşığıbeyaz üzüm sirkesi

-1 çay kaşığıkarabiber

-200 gramtereyağı

-1 yemek kaşığılimon suyu(taze sıkılmış)

-1/2 çay kaşığıtuz

Eggs Benedict Tarifinin Püf Noktası

Hollandez sostaki yumurtaları hızlı çırpmazsanız, pişmiş yumurta elde edersiniz. Sosun altındaki tenceredeki suyunuz fokur fokur kaynıyor, üstteki kaba çok yakın ya da kaba değiyor olursa, yumurtanız yine pişer. Sosunuzun altındaki su tıngırdamalı, ya da belki kaynama sıcaklığının altında sadece tütmeli. Bir diğer tehlike de tereyağını yavaş yavaş, sicim gibi, yedire yedire eklemezseniz karşınıza çıkar; bu durumda topaklanmaya başlar. Sosun toplaklandığını farkederseniz, hemen o kaptan başka bir kaba alın, biraz soğuk su ile hızlıca çırpın ve tereyağını azar azar eklemeye devam edin; kurtulma ihtimali vardır. Kolay olmayan ve bireysel hataya açık bir teknik öğreneceğiz, o yüzden gerekirse tekrarlı denemelere hazır olalım.

Eggs Benedict Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir küçük tencerede 3 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkemizi, karabiber toplarıyla beraber kaynatıp, uçurarak yarıya düşürelim. Akabinde olcaktan alıp süzgeçte süzüp bir kaba alalım. Biraz soğusun. Bu tekniğe redüksiyon (çektirme) diyoruz. Karabiber aromasını almış, yoğun bir sirke elde ettik.

-Sırada berrak tereyağı elde etme işlemi var. Tereyağı temelde 2 ana maddeden oluşur. Yağ ve süt katıları. 200 gram tereyağını bir tencerede ocağın üstüne alıp düşük ısıda eritelim. Kabarmasın, pişmesin. Sadece erisin.

-Tereyağı eriyip sıvılaştıktan sonra üstünde ve dibinde süt katıları birikecek. Bir metal kaşık yardımıyla üstteki süt katılarını ayıralım. Kalanı bir başka kaba aktarırken, gerekirse yine kaşık kullanarak dibindeki süt katılarının da berrak tereyağına minimum oranda karışmasına dikkat edelim. Berrak tereyağımız hazır.

-Üç büyük boy yumurtamızın sarılarını ayırıp bir kaba alalım. Sarı ayırmak için gereçler olsa da, yumurtaları ortadan kırıp sarıyı bir yarının içinde tutup, kabuk yarıları arasında git gel yaptırırken beyazını aşağıya akıtarak da ayırabilirsiniz.

-Bir tencere ve üzerine oturtunca dibi tencerenin dibine değmeyecek bir cam ya da metal kap bulalım. Tencerenin dibine, kabı üstüne oturtunca 3-4 parmak boşluk kalacak kadar su koyup kaynatalım. Su kaynadıktan sonra altını kısarak çok hafifçe tıngırdayan hale çekelim.

-Kabımızı tencerenin üstüne oturtmadan önce içine yumurta sarılarımızı ve çektirdiğimiz sirkeyi ekleyelim.

-Kabımızı tencerenin üstüne alıp bir çırpıcı yardımıyla durmaksızın hızlı hızlı çırpmaya başlayalım. Dairesel hareketlerle bir süre çırptıktan sonra önce karışımınızda köpükler oluştuğunu, sonra da köpüklerin karışımın içine karışarak, çırptığımız yumurta sosunu kabarttığını göreceksiniz. Çırpmaya devam edin. Çırpıcınızın kapta çizgi çizgi iz bıraktığı koyu kıvamı arıyoruz. Bunu elde edince sıradaki aşamaya geçebiliriz.

-Tereyağını yavaş yavaş, sicim sicim bir elle yumurtalara eklerken diğer elle çırpma işlemine devam edelim. Gerekirse arada tereyağını kesip sadece çırpalım. Sosun kıvamı açılmaya, ballı hardal rengine gelmeye başlayacak. Bu noktada ocaktan alıp kenara koyalım. Üçüncü aşamaya geçtik.

-Tuzu ve limon suyunu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Sosunuz açık sarı, yoğun kremamsı bir hale gelince (yaklaşık 20-30 saniyede gelecektir). Sosumuz hazır.

-Tencerede bolca suyu kaynatalım. İçine biraz tuz serpelim. 2 kaşık açık renk sirke ekleyelim. Su kaynamıyor hale gelecek.

-Yumurtayı bir kepçenin içine kıralım. Bir kaşıkla suyun içinde girdap yapalım. Yumurtayı kepçenin içinden su hizasından girdabın içine bırakalım. Kaşık yardımıyla, dalgalanan yumurta kanatlarını usulca yumurtanın üzerine doğru kapatalım; yapışacaklardır. Ateşin altını daha fazla açmadan 2-4 dakika pişirelim. 4’ü aşarsanız tamamen katı olur.

-Ekmeklerimizi o sırada çok yakmadan kızartalım. Kenarda hazır dursun.

-Yumurtaları kaşıkla usulca çıkaralım. Bir kağıt havlunun üzerine alıp sularını çektirelim. Tuz karabiberle çeşnilendirelim.

-Sırada sunum var. Ekmeklerin üzerine yumurtalarımızı yerleştirelim. Yanlarına porsiyon başına 2 somon dilimini dilersek bütün, dilersek 5-6 boylamasına parçaya ayırarak koyalım. Üzerlerine hollandez sosumuzu gezdirelim. Bekletmeden yiyelim. Afiyet olsun!

Egg Benedict tarifi nedir? Nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Eggs Benedict tarifi ne nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir nerenin yemeği
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.