Ege'de peş peşe depremler!

Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından saat 08.46'da da 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Saat 08.47'de de 4,8 büyüklüğünde üçüncü Ege Denizi'nde saat 09:00'da 4.7 büyüklüğünde dördüncü deprem meydana geldi. Bu depremlerden hemen sonra İzmir'de 09.34'te merkez üssü Karaburun olan 4.2'lük bir deprem daha oldu. Son gelen bilgiye göre, bölgede 11:35'de 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03'te 4,1, saat 08.46'da da 5,1 büyüklüğünde, saat 08.47'de de 4,8 ve saat 09.00'da 4,7 büyüklüklerinde, saat 09.34'te de 4.2 büyüklüğünde beş deprem oldu.

5.1'LİK BİR DEPREM DAHA

İzmir'in Karaburun açıklarında saat 11.35 sıralarında 5.1 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Bugün aynı bölgede 5 deprem daha olmuştu.

Ege'de peş peşe depremler!

09.34: İzmir'de merkez üssü Karaburun olan 4.2 (Mw) büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Ege'de peş peşe depremler! - Resim : 2

09.00: Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Ege'de peş peşe depremler! - Resim : 3

08.47: 4,8 büyüklüğünde Karaburun'un 40 km açığında yerin 7 km derinliğinde üçüncü bir deprem oldu.

08.46: 5.1 büyüklüğünde Karaburun'un yine 42 km açığında ve yerin 20 km derinliğinde deprem meydana geldi.

08.03: AFAD'dan yapılan açıklamada İzmir'in Karaburun ilçesinin 42 km açığında yerin 24 km derinliğinde 4.1 büyüklüğünde deprem oldu.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD, İzmir’de yaşanan deprem fırtınasının ardından yaptığı ilk açıklamada "Geçmiş olsun İzmir. Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN: TÜM BİRİMLERİMİZ SEFERBER EDİLMİŞTİR

İzmir’de peş peşe meydana gelen depremin arından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

Kalın açıklamasında "İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana gelen deprem üzerine ilgili tüm birimlerimiz seferber edilmiştir. Umudumuz can kaybının olmamasıdır. İzmir’e ve ülkemize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

"ŞU DAKİKA İTİBARİ İLE CAN KAYBI YOK"

AA Muhabiri Tezcan İkizler ise bölgeden yaptığı açıklamada "Karaburun, İzmir’e 15 kilometre uzaklıkta bir ilçemiz. Şu dakika itibari ile bir yıkım veya can kaybı olmadığını söyleyebiliriz" dedi.

UZMANLARDAN İLK YORUM

Jeolog Okan Tüysüz, "Bunun bir deprem fırtınası olup olmadığı ancak uzun süreli gözlemle söylenebilir. Deprem fırtınalarının özelliği; çok sayıda küçük depremleri bekleriz. Ege'de çok sık gördüğümüz bir olay bu. Bu bir deprem fırtınası mıdır, bunu izlemeden söylemek oldukça zor. Ama görünen o ki aynı bölgede 6,3'lük bir deprem olmuştu 2017 Haziran'ında. Bu etkinliğin devamı olarak düşünülebilir. Bazen yıllar sonra da artçı depremler ortaya çıkabilir." ifadelerini kullandı.

 

Ege'de peş peşe depremler! ile ilgili etiketler İzmir deprem Ege Denizi Karaburun AFAD kandilli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.